|
Recepty -
Mikrovlnná trouba chlebaMikrovlnná trouba - návody k vaření - online kuchařka
| Mikrovlnná trouba je kuchyňský elektrický přístroj pro tepelnou úpravu pokrmů. Tepelná úprava pokrmu je v mikrovlnné troubě prováděna za pomoci elektromagnetického záření obvykle s frekvencí 2,45 GHz tj. vlnovou délkou 12,24 centimetrů. Toto mikrovlnné záření je v pokrmu schopno rozkmitat částice, zejména molekuly vody, stejně jako při klasických způsobech šíření tepla. Přitom mikrovlny pronikají dovnitř pokrmu, a tím dochází k relativně velmi rychlému zahřátí celku. Aby byl ohřev pokrmů rovnoměrnější, umísťují se zpravidla na otočný podnos; otáčení zajišťuje, že kmity postupně procházejí různými místy pokrmu.
Chléb patří k základním potravinám připravovaným pečením, pařením, nebo smažením těsta sestávajícího minimálně z mouky a vody. Ve většině případů je nutná jedlá sůl a kvásek, který občas nahrazuje či doplňuje pro rychlejší růst kvasnice (droždí). Některé druhy chleba též obsahují koření (např. kmín) a zrna (sezam, mák). Chléb je populární potravina v západní společnosti. Často se vyrábí z těsta z pšeničné mouky, které je kultivováno droždím, umožňujícím jeho kynutí, a nakonec upečeno v peci. Nejčastějším zrnem používaným na přípravu chleba bývá pro svůj vysoký obsah lepku (který dává těstu pórovitost a elasticitu) zrno pšeničné, ale chléb se též peče z mouky žitné, ječmenné, kukuřičné či ovesné, obvykle ale ne vždy v kombinaci s pšeničnou moukou. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce |
|
Mouku, prášek do pečiva a sůl promíchat, vmíchat vejce a mléko, aby těsto bylo dost řídké. Chvilku nechat odpočinout (aby mouka nabobtnala) a pak vmíchat burisony a kostičky housky, případně ještě přilít trochu mléka (záleží na tom, jak suchou máme mouk...
|
|
|
Recept na Topinky se sýrem a česnekem |
|
Crisp talíř potřeme vhodným tukem (já použila máslo). Na plátky nakrájíme sýr, posypeme prolisovaným česnekem a malinko osolíme. Zapneme funkci Crisp a vlníme 5 minut při nejvyšším výkonu. Necháme v MW ještě 5 minut dojít, pak opatrně vyndáme (bacha, t...
|
|
|
Recept na Vaječné topinky v MW |
|
V misce si rozmícháme vejce oba česneky, sůl a pepř. Krajíce pocákáme mlékem, obalíme ve směsi a vložíme na vymazaný crisp talíř, dáme do MW, zapneme Crisp program na 7 minut, minutu necháme odpočinout a pak ještě dáme pod gril na 2 minuty. Hotové topinky ...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Francuzák |
|
1. Paradajku zalejeme vriacou vodou, počkáme a zbavíme šupky. Pokrájame na kolieska. 2. Zapekaciu (bielu) misku vymastíme maslom. 3. Chlieb opečieme v hriankovači a potrháme do misky. 4. Na kúsy chleba poukladáme kolieska paradajky. 5. Hermelím prerežeme po...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|