RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví, recepty Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví, Medové, paličky, vůní, perníku, glazovanou, mrkví


Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
8 kuřecích paliček (spodních stehen) 2 cibule marináda: 3 lžíce medu 1 lžíce sojové omáčky 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička perníkového koření ½ lžičky soli 150ml teplé vody -------- svazek mladé mrkve (ne ty velké jednotlivě prodávané kusy) 50g másla 5 lžic javorového sirupu.

Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Zvětšit obrázek

Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví:
Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do pečicího sáčku vložíme kuřecí paličky, cibuli, vlijeme marinádu a uzavřeme. Maso důkladně promneme, cibuli se snažíme ponechat ve ¼. Vše uložíme v pekáči na noc marinovat do lednice (nejméně však na 1 hod., v tom případě v pokojové teplotě, marináda v teple rychleji vnikne do masa…v chladu je celý proces pomalejší). Do sáčku prostříhneme 2-3 malé otvory (staří jen nastříhnout, aby mohla unikat pára), pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C cca 40min. Mrkev očistíme a povaříme vcelku ve vroucí osolené vodě cca 6min. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, krátce „poválíme“ v rozpuštěném másle, přidáme javorový sirup a necháme asi 5 min. na mírném plameni glazovat do zlatohněda. Přitom mrkev občas otočíme, aby se obalila ze všech stran. Podáváme s hranolkami nebo bramborovou kaší.

Poznámka k receptu na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví:
Chtěla jsem naložit stehýnka do klasické pikantní marinády a při hledání nového balíčku pepře mi padlo do oka perníkové koření...neurony se spojily, v oku zajiskřilo a s vidinou vyděšené rodinky, až se dozví, co jsem použila :) jsem mariádu pojala úplně jinak. Výsledkem je pikantní, lehce nasládlé maso s příjemnou vůní. Mrkev se už k této kombinaci pozvala sama ;) a moc jim to spolu slušelo :))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 06.04.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 8 kuřecích paliček (spodních stehen) 2 cibule marináda: 3 lžíce medu 1 lžíce sojové omáčky 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička perníkového koření ½ lžičky soli 150ml teplé vody -------- svazek mladé mrkve (ne ty velké jednotlivě prodávané kusy) 50g másla 5 lžic javorového sirupu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist