|
Recept na Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Recept na Mátový sirup - vařený, sterilovaný je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Mátový sirup - vařený, sterilovaný budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 litr mátových listů 350 gr cukru 600 ml vody 1 polévková lžíce kyseliny citronové zelená potravinářská barva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Recept na Mátový sirup - vařený, sterilovaný: Připravíme si litr mátových listů, pokud možno mladých a vypraných. Dáme do hrnce a přilijeme vodu. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 1/2 hodiny. Přecedíme přes plátýnko (nejlepší jsou pleny, které se kdysi používaly) a po vychladnutí ještě mátu vymačkáme v té pleně nebo plátně. Přidáme cukr a kyselinu a za stálého míchání přivedeme k varu a k úplnému rozpuštění cukru. Pro hezkou barvu přidáme barvu. Opatrně. Nemá to být brčál, ale svěží zelená barva. Takhle to stačí tak na tři měsíce. Pro jistotu to ale ještě steriluji při 80 stupních 10 minut a skladuji do spotřebování ve špajzce a ne v lednici.
Poznámka k receptu na Mátový sirup - vařený, sterilovaný: Z tohoto sirupu jde perfektně připravit i dětské !MOJITO! a s přidáním bílého rumu i dospělé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mátový sirup - vařený, sterilovaný, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: klukodvody (Josef Senohrábek)
- Datum vložení: 14.10.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: 1 litr mátových listů 350 gr cukru 600 ml vody 1 polévková lžíce kyseliny citronové zelená potravinářská barva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mátový sirup - vařený, sterilovaný,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mátový sirup - vařený, sterilovaný - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mátový sirup - vařený, sterilovaný
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|