RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mánkovy nakládané rybí karbanátky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mánkovy nakládané rybí karbanátky, recepty Mánkovy nakládané rybí karbanátky, Mánkovy, nakládané, rybí, karbanátky


Recept na Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Recept na Mánkovy nakládané rybí karbanátky je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Mánkovy nakládané rybí karbanátky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg rybího masa (plotice, karas, cejn, apod.), 1 kg prorostlého bůčku, 5 vajec, strouhanka, cibule, sůl, pepř, majoránka, drcený kmín 1.nálev na okurky podle vlastní chuti a cibule na prokládání 2.nálev podle receptu Ivany Ch..

Mánkovy nakládané rybí karbanátky
Zvětšit obrázek

Recept na Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Recept na Mánkovy nakládané rybí karbanátky:
Ryby očistíme a vykucháme, odřízneme hlavy a celé i s kostmi pomeleme několikrát po sobě. Potom pomeleme i bůček, přidáme vejce, najemno pokrájenou cibuli, sůl, koření, trochu strouhanky, promícháme. Kávovou lžičkou vykrajujeme malé kousky, které zakulatíme, obalíme ve strouhance a osmažíme. Karbanátky dáme do zavařovacích sklenic a každou vrstvu proložíme cibulí nakrájenou na kolečka a zalijeme nálevem. Necháme nejlépe přes noc ustát. Karbanátky nasají část nálevu. Na druhý den dolejeme nálev a sterilujeme půl hodiny. Další den sterilaci zopakujeme (vydrží pak i rok). Necháme alespoň deset dní uležet, čím déle tím lépe. Nálev rozpustí i ty nejmenší náznaky kostiček. 1. nálev - dáváme okurkový nálev, karbanátky prokládáme cibulí 2. nálev - recept Ivany Ch. Ingredience : 12 dkg mrkve, 12 dkg celeru a 8 dkg petržele nakrájené na drobno, 15 zrnek nového koření, 15 zrnek pepře, 2 větší bobkové listy, 2 PL lžíce soli, 25 kostek cukru Povaříme ve 2 litrech vody. Vaříme min. 10 minut. Pak přidáme ¾ l octa, ¼ l bílého vína a 1 citron, oloupaný, nakrájený a jader zbavený. Úplně nakonec dáme 18 dkg nakrájené cibule a necháme jen krátce spařit.

Poznámka k receptu na Mánkovy nakládané rybí karbanátky:
Recept je na Mánkově rybím restaurantu- http://manek.bloguje.cz/438345-nakladane-rybi-kar... Podobný recept, s jiným poměrem rybího masa a bůčku, zařadil Mánek do Sladkovodní kuchařky pod názvem Věřiny rybí karbanátky. Předpis je podle Mánka, na fotkách jsou karbanátky z 5 kg masa. Od Ivany Ch. jsem dostal recept na její nálev. Vyzkoušeli jsme jej a nyní dáváme část karbanátků do okurkového nálevu a část do nálevu podle receptu Ivany Ch.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mánkovy nakládané rybí karbanátky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jiri V. (Jiří Vranka)
  • Datum vložení: 16.09.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 1 kg rybího masa (plotice, karas, cejn, apod.), 1 kg prorostlého bůčku, 5 vajec, strouhanka, cibule, sůl, pepř, majoránka, drcený kmín 1.nálev na okurky podle vlastní chuti a cibule na prokládání 2.nálev podle receptu Ivany Ch.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mánkovy nakládané rybí karbanátky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mánkovy nakládané rybí karbanátky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist