RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova, recepty Libová tlačenka ze Žitného ostrova, Libová, tlačenka, ze, Žitného, ostrova


Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova

Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Libová tlačenka ze Žitného ostrova budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 väčšie zadné bravčové/veprové koleno, 2 bravčové paprče/veprové nožičky, 500 g pliecka, 300 g bravčovej/veprovej kože, 2 stredné cibule, hlavička olúpaného cesnaku, soľ, 2 bobkové listy, 15 guličiek celého čierneho korenia, 8 guličiek celého nového korenia, mleté čierne korenie, majoránka, 2 CL sladkej mletej červenej papriky.

Libová tlačenka ze Žitného ostrova
Zvětšit obrázek

Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova

Recept na Libová tlačenka ze Žitného ostrova:
Koleno, paprčky a kože dobre očistíme od chlpov, dobre umyjeme, dáme do veľkého hrnca, zalejeme vodou, pridáme očistenú cibuľu, 8 strúčikov cesnaku, 1 očistenú cibuľu, 1 bobkový list, 10 guličiek celého čierneho korenia, 5 guličiek celého nového korenia, 2 CL soli a varíme cca 90 minút, v tlakovom hrnci/papiňák 45 minút, kým mäso nezmäkne, ale nesmie sa rozvariť. Koleno vyberieme, ale nožičky a kože varíme ešte 20-30 minút pomalým varom - nerozvariť! Vyberieme, vývar scedíme a necháme chladnúť. Z vývaru zoberieme tuk. Pliecko varíme zvlášť v menšom hrnci s 1 CL soli, 1 bobkovým listom, 1 cibuľou, 3 strúčikmi cesnaku, 3 guličkami celého nového korenia 5 guličkami celého čierneho korenia asi 30 minút a vyberieme. Pliecko pokrájame na veľkosť 3x1 cm, tuk a ostatné mäso na menšie kúsky a kožu na jemné prúžky. Dáme do hrnca a zalejeme odmasteným vývarom,v ktorom sme rozmiešali papriku. Vývaru dáme len toľko, aby máličko presahoval mäso, ako hustá polievka. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením,rozomnutou majoránkou a prelisovaným cesnakom. Vývar má byť presolený a prekorenený, mäso natiahne chuť patrične do seba, aby výrobok nebol mdlej chuti. Naplníme do tlačenkového rukáva, konce zaviažeme kuchynským povrázkom, uložíme na tácku, zaťažíme doštičkou, obraciame pravidelne každých 20 minút, aby mala tlačenka pekný tvar a mäso s korením a vývarom sa rovnomerne rozmiestnilo. Necháme voľne úplne vychladnúť a vložíme na 24 hodín do chladničky stuhnúť. Podávame s čerstvým domácim chlebom, cibuľou, octom, baraními rohmi...Je to mňamozna dobrota, čo Vám mám povedať.

Poznámka k receptu na Libová tlačenka ze Žitného ostrova:
Zdroj: rodinný recept, ako si ho pamätám zo zabíjačiek u mojej babičky zo žitného ostrova pri Dunajskej Strede.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Libová tlačenka ze Žitného ostrova, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 10.01.2011
  • Počet porcí: 1 dávka
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 väčšie zadné bravčové/veprové koleno, 2 bravčové paprče/veprové nožičky, 500 g pliecka, 300 g bravčovej/veprovej kože, 2 stredné cibule, hlavička olúpaného cesnaku, soľ, 2 bobkové listy, 15 guličiek celého čierneho korenia, 8 guličiek celého nového korenia, mleté čierne korenie, majoránka, 2 CL sladkej mletej červenej papriky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na libová tlačenka ze Žitného ostrova, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Libová tlačenka ze Žitného ostrova - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Libová tlačenka ze Žitného ostrova

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist