RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuskus ala Maroko

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuskus ala Maroko, recepty Kuskus ala Maroko, Kuskus, ala, Maroko


Recept na Kuskus ala Maroko

Recept na Kuskus ala Maroko je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Kuskus ala Maroko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1/2 kg hovezi klizky 3 vetsi mrkve 3 vetsi brambory 3 male cukety (u nas jsou cukety cca 10 cm dlouhe - prizpusobte tedy dle velikosti) 300 g libovolne dyne 2 rajcata 4 strouzky cesneku 1 cervena cibule 1 cibule 1 jarni cibulka trocha celerove nate svazek cerstveho koriandru (i s nati) 100 g sterilovane cizrny 1 vrchovata lzice rajskeho protlaku 1 lzicka mleteho noveho koreni 1 lzicka kurkumy 1/2 lzicky mleteho kardamonu 1/2 lzicky mleteho koriandru 1/2 lzicky kari 1/4 lzicky skorice drceny pepr sul olivovy olej kuskus: 350 g kuskusu (u nas se prodava ve trech velikostech, ja pouzila velky) 4 lzice olivoveho oleje 1 lzicka vegety sul.

Kuskus ala Maroko
Zvětšit obrázek

Recept na Kuskus ala Maroko

Recept na Kuskus ala Maroko:
Maso nakrajime na vetsi kousky, na olivovem oleji nechame zatahnout, pridame rajsky protlak, nove koreni, kurkumu, mlety koriandr, kardamon, kari, skorici, pepr, sul, podlijeme cca 500 ml vody, privedeme k varu, pote stahneme na minimum a 45 minut dusime. Po uplynuti doby prilejeme dalsich 500 ml vody a pridame omytou a ocistenou zeleninu. Zeleninu nekrajime (pouze cibule prepulime a rajcata lehce narizneme). Pod poklickou, na mirnem plameni, varime cca 1 hodinu. 30 minut pred koncem pridame sterilovanou cizrnu. Pri podavani uvarenou zeleninu nakrajime na mensi kousky dle chuti kazdeho. Kuskus nasypeme do misy, pridame 4 lzice olivoveho oleje, lzicku vegety, sul a dukladne promneme dlanemi. Pak prilijeme 250 ml varici vody, promichame a prikryte nechame odpocinout. Behem teto doby kuskus nekolikrat znovu promneme v dlanich. Nakonec pridame 1 naberacku vyvaru z masa a opet promichame. Kuskus by nemel byt prilis suchy. Mel by byt sypky, ovsem po nabrani maleho mnozstvi rukou, by mel drzet tvar. (Ja varim kuskus v pare nad masovym vyvarem. Mnozstvi uvedene tekutiny je tedy orientacni). Hotovy kuskus ozdobime kousky varene zeleniny, masa a zalijeme vyvarem. Tradicne se kuskus v Maroku konzumuje rukama tak, ze se prsty nabere primerene mnoztvi kuskusu (trochu se umacka, aby drzel tvar) a namoci se do vyvaru.

Poznámka k receptu na Kuskus ala Maroko:
Lehce upraveny recept z arabske tv. Hovezi maso je mozne nahradit jehnecim, kurecim nebo krutim masem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuskus ala Maroko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aisha
  • Datum vložení: 26.12.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1/2 kg hovezi klizky 3 vetsi mrkve 3 vetsi brambory 3 male cukety (u nas jsou cukety cca 10 cm dlouhe - prizpusobte tedy dle velikosti) 300 g libovolne dyne 2 rajcata 4 strouzky cesneku 1 cervena cibule 1 cibule 1 jarni cibulka trocha celerove nate svazek cerstveho koriandru (i s nati) 100 g sterilovane cizrny 1 vrchovata lzice rajskeho protlaku 1 lzicka mleteho noveho koreni 1 lzicka kurkumy 1/2 lzicky mleteho kardamonu 1/2 lzicky mleteho koriandru 1/2 lzicky kari 1/4 lzicky skorice drceny pepr sul olivovy olej kuskus: 350 g kuskusu (u nas se prodava ve trech velikostech, ja pouzila velky) 4 lzice olivoveho oleje 1 lzicka vegety sul
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuskus ala maroko, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuskus ala Maroko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuskus ala Maroko

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist