RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí řízky s bylinkovou náplní, recepty Kuřecí řízky s bylinkovou náplní, Kuřecí, řízky, bylinkovou, náplní


Recept na Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Recept na Kuřecí řízky s bylinkovou náplní je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí řízky s bylinkovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí prsní řízky 8 plátků mortadely pepř sůl náplň: 100 g strouhaného sýra (nejlépe ementál) 1 lžíce pikantní hořčice 2 stroužky česneku 2 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce nasekané petrželky několik lžic smetany na povolení náplně olej 2 lžíce hladké mouky kuřecí vývar (horký) pažitka a petrželka několik lžic smetany na zjemnění omáčky.

Kuřecí řízky s bylinkovou náplní
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Recept na Kuřecí řízky s bylinkovou náplní:
Z jemně nastrouhaného ementálu, hořčice, utřeného česneku a bylinek vytvoříme hustou směs, kterou pro snadnější promíchání povolíme trochou smetany. Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek poklademe dvěma kolečky mortadely. Doprostřed rozdělíme sýrovo-bylinkovou hmotu a stočíme. Zavážeme kuchyňským provázkem (viz poznámka). Povrch můžeme posypat sladkou mletou paprikou, maso bude mít hezčí barvu. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a maso opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme ho, olejový výpek zredukujeme na cca 2 lžíce a přisypeme 2-3 lžíce hladké mouky. Prosmahneme, orestujeme do světlehnědé barvy a zalijeme horkým kuřecím vývarem. Prošleháme, vrátíme maso a za častého hlídání i povolování vodou prováříme přikryté na nejnižší teplotě asi 25 minut (nejlépe na okraji plotýnky). Do omáčky přidáme bylinky, případně ji dochutíme solí a pepřem a na závěr povolíme smetanou dle chuti a hustoty omáčky. Z hotového masa odstraníme provázek, nakrájíme našikmo a klademe do hotové omáčky. Podáváme s přílohou dle vlastní volby, doporučuji bylinkovou rýži.

Poznámka k receptu na Kuřecí řízky s bylinkovou náplní:
Pro začátečníky uvádím způsob svazování masa: Pod závitkem, který si položíme tak, aby delší strana směřovala kolmo k nám, protáhneme provázek, naměříme čtyři až pět délek masa a ustřihneme. Na straně blíž k našemu tělu necháme provázek vyčuhovat asi deset centimetrů. Na odlehlém konci ho vytáhneme a přidržíme asi dva centimetry nad masem. Tuto část držíme levou rukou a pravou rukou provlékneme konec provázku pod maso (doprava), vyndáme na levé straně, uděláme smyčku kolem provázku v levé ruce a pevně stáhneme. Takto pokračujeme po celé délce masa a na konci svážeme s druhým koncem provázku. Původní recept pochází z mých dávných výstřižků a v minulosti jsem ho často s úspěchem realizovala. Teď jsem se k němu po létech vrátila.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí řízky s bylinkovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 24.11.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 kuřecí prsní řízky 8 plátků mortadely pepř sůl náplň: 100 g strouhaného sýra (nejlépe ementál) 1 lžíce pikantní hořčice 2 stroužky česneku 2 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce nasekané petrželky několik lžic smetany na povolení náplně olej 2 lžíce hladké mouky kuřecí vývar (horký) pažitka a petrželka několik lžic smetany na zjemnění omáčky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí řízky s bylinkovou náplní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí řízky s bylinkovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist