RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance, recepty Kuřecí pohlazení v zakysance, Kuřecí, pohlazení, zakysance


Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance

Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí pohlazení v zakysance budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí čtvrtky 150 ml bílého vína 450 g žampionů 1 velká cibule 1 stroužek česneku 4 pl olivového oleje nebo másla 2 kelímky zakysané smetany 50 g parmezánu sůl ,pepř na dochucení.

Kuřecí pohlazení v zakysance
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance

Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance:
Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, zbavíme kostí a kůže (ty uchováme na kuřecí vývar) a maso nakrájíme na stejnoměrné kousky. Žampiony sloupneme, mají-li zdravou nožku, tak ji ponecháme, jen ji na okoralém řezu zařízneme. Větší žampiony přepůlíme, menší necháme vcelku. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Do jednoho hrnce, nebo hlubší pánve dáme na rozehřátý tuk osmahnout do zlaté barvy kostky masa, poté je osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15minut. V druhém hrnci na rozehřátém tuku orestujeme do sklovata cibulku, přidáme prolisovaný česnek a připravené žampiony, podlijeme pouze půldecinkou vody a také pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut. Podušenou žampionovou směs přidáme k masu, vmícháme obě zakysané smetany a ještě 5 minut provaříme. Servírujeme posypané hoblinkami parmezánu. Jako příloha se hodí různě připravené noky.

Poznámka k receptu na Kuřecí pohlazení v zakysance:
Tento recept jsem našla ve starém časopise pro pamětníky:-) “Sedmička pionýrů“ pod názvem Smetanové kuře a v surovinách byly uvedeny kuř. prsa. Rcp jsem si trochu upravila. Vína tam bylo uvedeno jen 50 ml a žampionů 350 g tence nakrájených. Já jsem měla zbytek, tak jsem dala všechny a ve větších kusech a závěr byl moc príma. Jen se mi při focení rozbil fotoaparát, tak výsledná fotka je mobilem a jídlo vypadá trošku nevalně, ale věřím, že čtenáři prominou:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí pohlazení v zakysance, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 04.02.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 kuřecí čtvrtky 150 ml bílého vína 450 g žampionů 1 velká cibule 1 stroužek česneku 4 pl olivového oleje nebo másla 2 kelímky zakysané smetany 50 g parmezánu sůl ,pepř na dochucení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí pohlazení v zakysance, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí pohlazení v zakysance - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí pohlazení v zakysance

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist