RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krémové kuře na víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krémové kuře na víně, recepty Krémové kuře na víně, Krémové, kuře, na, víně


Recept na Krémové kuře na víně

Recept na Krémové kuře na víně je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Krémové kuře na víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vykostěná kuřecí stehna (nebo 3 kuř.prsa, nebo krůtí maso) sůl, čerstvě mletý pepř (použila jsem citrónový) 3 lžíce másla 2 lžíce slunečnicového oleje 1 menší cibule 2 stroužky česneku-podrcené (nebo jemně pokrájené) 2x 75ml suchého bílého vína 2 bobkové listy 2 snítky čerstvého tymiánu (nebo špetka sušeného) 1 lžíce hladké mouky 400 ml kuřecího vývaru 150 ml smetany ke šlehání citrónová šťáva, zelené bylinky na zdobení.

Krémové kuře na víně
Zvětšit obrázek

Recept na Krémové kuře na víně

Recept na Krémové kuře na víně:
• Maso: Kuřecí/krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pořádně promícháme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje a maso restujeme dozlatova (s přidáním oleje se máslo nepřipaluje). Maso vyděláme děrovanou naběračkou, aby na pánvi zůstal výpek. • Základ omáčky: K výpeku přidáme 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje a orestujeme jemně nakrájenou cibuli, potom přidáme podrcený česnek, ten jen chviličku restujeme a hned zalijeme 75ml vína. Přihodíme bobk.listy a tymián a povaříme, dokud se nevypaří víno a zůstane nám jen hustější šťáva. Šťávu přilijeme k orestovanému masu. • Dokončení omáčky: Stále ve stejné pánvičce rozpustíme poslední 1žíci másla, přidáme 1 lžíci mouky a za stálého míchání opékáme, až mouka lehce zhnědne. Přilijeme kuřecí vývar, důkladně promícháme. Až začne vše vařit, přidáme maso se šťávou, zbylých 75ml vína a pod pokličkou za občasného míchání povaříme min. 5 min. Nakonec po částech zamícháme smetanu, příp. dosolíme a přidáme pár kapek citron.šťávy. Příloha: rýže, těstoviny i brambory

Poznámka k receptu na Krémové kuře na víně:
Inspirace: starší časopis Apetit Omáčku můžete udělat i do zásoby, zamrazit - je výborná i jen tak bez masa k těstovinám.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémové kuře na víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 30.08.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 vykostěná kuřecí stehna (nebo 3 kuř.prsa, nebo krůtí maso) sůl, čerstvě mletý pepř (použila jsem citrónový) 3 lžíce másla 2 lžíce slunečnicového oleje 1 menší cibule 2 stroužky česneku-podrcené (nebo jemně pokrájené) 2x 75ml suchého bílého vína 2 bobkové listy 2 snítky čerstvého tymiánu (nebo špetka sušeného) 1 lžíce hladké mouky 400 ml kuřecího vývaru 150 ml smetany ke šlehání citrónová šťáva, zelené bylinky na zdobení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémové kuře na víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémové kuře na víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémové kuře na víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist