RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Klasické severoindické karí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Klasické severoindické karí, recepty Klasické severoindické karí, Klasické, severoindické, karí


Recept na Klasické severoindické karí

Recept na Klasické severoindické karí je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Klasické severoindické karí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 lžíce olivového oleje na smažení 2 hřebíčky 1 dřívko skořice 2 zelené zrna kardamonu 1 lžička celého římského kmínu 1 malá-střední cibule, nasekaná 1½ lžíce nasekaného zázvoru 6 stroužků česneku, nasekaného ½ lžičky mleté kurkumy 1 lžíce mletého koriandru ½ lžičky chilli 2 rajčata, anebo 1 plechovka sekaných rajčat 450 g malé kuře nebo horní stehna (6-8ks) bez kůže ½ lžičky garam masala (pokud nemáte, tak se nic neděje) 1 hrst čerstvého koriandru servírujeme nejlépe s rýží basmati nebo natural je možné přidat i trochu hrášku (mraženého), jídlo má pak veselejší barvičku a má v sobě i zdravou zeleninku.

Klasické severoindické karí
Zvětšit obrázek

Recept na Klasické severoindické karí

Recept na Klasické severoindické karí:
1. Rozehřejte olej ve velkém nepřilnavém hrnci. Přidejte hřebíčky, skořici, kardamonová zrna a celý římský kmín a smažte asi 20 vteřin, dokud se nerozvine krásná vůně. 2. Přidejte cibuli a nechte ji zezlatovět (max. 10min), míchejte často. Přimíchejte zázvor a česnek a smažte cca 1 minutu za stálého míchání, než přidáte špetku soli a všechno mleté koření. Nechte jen asi 15 sekund a přidejte rajčata, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, dokud se nevyvaří zbytečná voda a olej zůstává na krajích hrnce. 3. přidejte kuře a při střední-vyšší teplotě jej nechte trošku zhnědnout, ať se hezky srazí bílkovina. přidejte dost vody tak, abyste skoro kuře potopili (asi 350ml), přiveďte k varu a vařte při mírné teplotě dokud není dostatečně provařeno. čím pomaleji jej budete vařit, tím lepší bude! Stačí 15 minut na menší kousky, 25-30 minut na ty větší. Zkuste vidličkou - až je měkké, tak je hotové. Přidávám ještě trochu hrášku a vařím dalších pár minut, jídlo je pak krásně barevné. 4. Přidejte garam masalu a lístky koriandru a servírujte s rýží nebo indickým chlebem a raitou a čátný. Tohle jídlo je jako guláš - je nejlepší druhý den. Na rozdíl od thajských karí, která je nejlepší jíst hned, se indická karí přes noc ještě rozleží, maso do sebe nabere tu parádní chuť a druhý den je nejlepší (pokud to tak dlouho vydržíte) :-)

Poznámka k receptu na Klasické severoindické karí:
Indickou kuchyni máme rádi, takže jsme si pochutnali. Posílám fotky a bod.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasické severoindické karí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Zoriazz
  • Datum vložení: 13.04.2012
  • Počet porcí: 3-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 lžíce olivového oleje na smažení 2 hřebíčky 1 dřívko skořice 2 zelené zrna kardamonu 1 lžička celého římského kmínu 1 malá-střední cibule, nasekaná 1½ lžíce nasekaného zázvoru 6 stroužků česneku, nasekaného ½ lžičky mleté kurkumy 1 lžíce mletého koriandru ½ lžičky chilli 2 rajčata, anebo 1 plechovka sekaných rajčat 450 g malé kuře nebo horní stehna (6-8ks) bez kůže ½ lžičky garam masala (pokud nemáte, tak se nic neděje) 1 hrst čerstvého koriandru servírujeme nejlépe s rýží basmati nebo natural je možné přidat i trochu hrášku (mraženého), jídlo má pak veselejší barvičku a má v sobě i zdravou zeleninku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasické severoindické karí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasické severoindické karí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasické severoindické karí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist