RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky, recepty Jizerské tvarohovo-bramborové placky, Jizerské, tvarohovo-bramborové, placky


Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky

Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Jizerské tvarohovo-bramborové placky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 větší (asi 450 g) den předem uvařených brambor 1/3 sáčku malých rozinek (ze sáčku po 100 g) – neměly by to být sultánky 2 vejce, špetka soli 4 PL (vrchovaté – asi 75 g) polohrubé mouky 450 g tvarohu (já dala nízkotučný) 4 lžíce cukru krupičky a vanilkový cukr – pozor na přeslazení! - (já dala kvůli diadietě 1 PL sypkého diacukru FAN s vanilkou) kůra z 1 dobře omytého citronu, nebo sušená citronová kůra olej na smažení na povrch placek dle naší chuti povidla, skořicový cukr, šlehačka, sladký tvaroh, třešňový či višňový nebo jiný oblíbený kompot - já dala rostlinnou šlehačku.

Jizerské tvarohovo-bramborové placky
Zvětšit obrázek

Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky

Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky:
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (na jemných slzičkách), případně rozmixujeme. Rozinky vypereme v horké vodě (není třeba je namáčet), přidáme s ostatními ingrediencemi k bramborám a pořádně vypracujeme těsto pomocí vidličky nebo vhodné vařečky. Těsto by nemělo být moc řídké, ale ani příliš tuhé . Mělo by lepit na ruce jen lehce. Ruce si zaprášíme moukou a z těsta tvarujeme placičky o velikosti dlaně, které ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme velmi zvolna do růžova po obou stranách. Z uvedeného množství bylo 14 placek. Na talíři pak ozdobíme tím, co máme rádi, skořicový cukr, povidla, šlehačka, sladký tvaroh , třešňový či višňový kompot, nebo jen tak bez ničeho. Chuťově jsou velmi lehounké, doslova se rozplývají na jazyku, chutnají sladko kyselkavě a mizí před očima!!! Jako nápoj vřele doporučuju bílou kávu nejlépe z melty či překapávanou. Placky, pokud zbudou, jsou vynikající i studené.

Poznámka k receptu na Jizerské tvarohovo-bramborové placky:
Jedná se o manželův starý rodinný recept, je tu podobný, ale liší se jak ingerdiencemi, tak přípravou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jizerské tvarohovo-bramborové placky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 13.03.2011
  • Počet porcí: 14 kusů
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 4 větší (asi 450 g) den předem uvařených brambor 1/3 sáčku malých rozinek (ze sáčku po 100 g) – neměly by to být sultánky 2 vejce, špetka soli 4 PL (vrchovaté – asi 75 g) polohrubé mouky 450 g tvarohu (já dala nízkotučný) 4 lžíce cukru krupičky a vanilkový cukr – pozor na přeslazení! - (já dala kvůli diadietě 1 PL sypkého diacukru FAN s vanilkou) kůra z 1 dobře omytého citronu, nebo sušená citronová kůra olej na smažení na povrch placek dle naší chuti povidla, skořicový cukr, šlehačka, sladký tvaroh, třešňový či višňový nebo jiný oblíbený kompot - já dala rostlinnou šlehačku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jizerské tvarohovo-bramborové placky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jizerské tvarohovo-bramborové placky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jizerské tvarohovo-bramborové placky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist