RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Jiné maso kmín

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné čá

Recepty - Jiné maso kmín

Jiné maso - návody k vaření - online kuchařka

Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu. Orientační složení masa: voda zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí); bílkoviny 15 - 20 %; tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%); dusíkaté látky nebílkovinné 2 %; bezdusíkaté (extraktivní) látky (např. sacharidy) 1 % (hovězí maso i 5%); anorganické látky 1 %. Podle zpracování rozeznáváme tyto druhy: drobné masné výrobky, měkké salámy, trvanlivé masné výrobky, speciální masné výrobky, vařené masné výrobky, pečené masné výrobky, uzená masa, fermentované salámy. Maso je zřejmě nejkontroverznější potravinou vůbec. Na vhodnost masa pro lidskou výživu není jednoznačný názor. Existuje mnoho lidí, které nejedí buď veškeré maso, nebo pouze některý druh ať už z etického přesvědčení, náboženského vyznání, zdravotního nebo dalších důvodů.

Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného (Carum carvi). Jde o jedno z nejstarších používaných evropských koření. Jeho používání je doloženo už ze starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství (pokmínovaný chléb), v konzervárenství, v likérnictví, ve farmacii a mnoha dalších odvětvích potravinářského průmyslu. Přidává se při vaření brambor, do kyselého zelí, k masům a do salátů. Obsažený karvon pozitivně ovlivňuje trávení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 117 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Nejlepší recept na Domácí párky
Domácí párky Maso očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky. Pak maso pomeleme 2x najemno a vložíme do nádoby. Přidáme zbytek soli (pokud jsme ji ne...
Pikantní kančí krkovička - recept od maminky
Pikantní kančí krkovička Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. V hrnci osmažíme do zlatova n...
Jelení guláš podle Jirky
Jelení guláš podle Jirky Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme v...
Rybí karbenátky v nálevu
Rybí karbenátky v nálevu příprava: Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout. Připravíme si nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout, karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Poté zalijeme nálevem ...
Recept na Jehněčí ragú
Jehněčí ragú Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme km...
Nejlepší recept na Marinovane, pomalu pecene jehneci
Marinovane, pomalu pecene jehneci Vsechno sypke koreni dame na suchou panev a na mirnem ohni nechame lehce provonet. Nasypeme do mixeru, pridame med, teriyaki, citronovou stavu, strouzky cesneku a promixujeme. Nakonec pridame olivovy olej. Takto pripravenou marinadou ze vsech stran potreme maso, vlozime do le...
Nejlepší recept na Pečený králík s bůčkem
Pečený králík s bůčkem Králíka naporcujeme, bůček nakrájíme na plátky. Na dno pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a polovinu nasekaného česneku. Králíka s bůčkem osolíme a okořeníme kmínek, novým kořením, kořením na divočinu, tymiánem a střídavě narovnáme do pekáče ...
Recept na Myslivecký guláš
Myslivecký guláš Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidámě lžíci cukru a zkaramelizujeme. Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo,...
Pečený králík s vepřovým bůčkem
Pečený králík s vepřovým bůčkem Porce králíka dobře očistíme, odblaníme a omyjeme. Maso prošpikujeme stroužky česneku a narovnáme ho do pekáčku. Posypeme kořením na králičí maso, drceným kmínem a solí. Přidáme plátky vepřového bůčku. Vše posypeme na kolečka pokrájenou cibulí, zali...
Sikulský guláš - recept od maminky
Sikulský guláš Na sádle zpěnit cibulku dorůžova,přidat maso na kostičky osmahout ,osolit,po vydušení štávy dát obě papriky mleté,trochu pepře,protlak,kmín,masox, chvilku podusit zalít vodou a dát vařit do poloměkkého dát zelí a vařit doměkka,před zavářkou dát proliso...
Nadívaná holoubátka - recept od maminky
Nadívaná holoubátka Nádivka: Do nádoby, kterou si vyberete :-) ( třeba mísa ), dáme najemno nakrájenou cibuli ( můžete dát i červenou, kvůli barvičkám ), na kostky nakrájené pečivo, přidáme mléko, vejce,osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Do základu nádivky...
Dobře naložený králík
Dobře naložený králík Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na masitých místech a uložíme cca na 24 hod. do chladna. Zbylou drť a česnekovou vodu u...
Nejlepší recept na Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu
Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu Naporcované králičí maso omyjeme, prošpikujeme, nasolíme a okořeníme. Do pekáče vložíme kysané zelí a na to klademe jednotlivé kusy králičího masa. Podlijeme černým pivem a zaklopíme poklopem (případně přikryjeme alobalem). Dáme do vyhřáté trouby a pe...
Recept na Kančí kýta na divoko alá Verča
Kančí kýta na divoko alá Verča Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, tomatovou šťávu, masox, sůl, kmín, pepř, ml.nové koření, hřebíček a b...
Recept na Roládky z králičího hřbetu
Roládky z králičího hřbetu Králičí hřbet vykostíme. Postupujeme velmi opatrně, abychom tenkou vrstvu masa u páteře nepřeřízli. Vzniklý plát masa buď použijeme celý, nebo jej v nejtenší části překrojíme a uděláme 2 roládky, které naklepeme, osolíme, opepříme. V misce ušlehám...
Recept na Omáčka z kuřecích jater
Omáčka z kuřecích jater Kuřecí játra očistíme od blanek a pokrájíme. Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce nalijeme olej. Přidáme cibuli, játra, masox, bujón a restujeme. Po chvíli zasypeme játra moukou přidáme zeleninu a zamícháme. Chvíli podusíme a zalijeme vodou. Přidáme kmín...
Recept na Irský kotlík
Irský kotlík Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, poté přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Lehce osolíme, opepříme, dáme trochu kmínu. Poté posypeme paprikou a za stálého míchání lehce osmahneme, ale ne moc, aby nezhořkla. Podlijeme vodou, přidáme bujony ...
Recept na SRNČÍ NA HOUBÁCH
SRNČÍ NA HOUBÁCH Nakrájíme cibuli a česnek, osmahneme na sádle. Přidáme na větší kostky nakrájené maso, orestujeme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Během dušení osolíme, opepříme a okmínujeme. Ke konci přidáme houby a ještě dusíme asi 15 minut. Zahustíme ...
Bigos
Bigos Budeme potřebovat 3 hrnce či pánve, z toho největší na konečné dohotovení. Pokud chceme dát sušené houby, namočíme je. Na rozehřátý tuk rozkrájíme anglickou slaninu a zpěníme cibuli. Teď veškeré maso nakrájíme na zhruba stejné kousky a nyní se mus...
Králík v zelené paprice
Králík v zelené paprice Kousky částečně vykostěných králičích zadních stehen a hřbetu důkladně okořeníme rozetřeným česnekem, kořením, hořčicí - raději kremžskou, složíme do pekáčku a zasypeme pokrájenou zelenou papikou (mně se vloudila i jedna červená kapie) a cibulí -...
1 | | ...
Nalezeno: 117 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso

Jiné maso

Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist