RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Játrová omáčka IV.

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Játrová omáčka IV., recepty Játrová omáčka IV., Játrová, omáčka, IV.


Recept na Játrová omáčka IV.

Recept na Játrová omáčka IV. je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Játrová omáčka IV. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
játra (půl kila i víc, oddělit třetinu na škrabání, zbylé pokrájet) slanina cibule sladká paprika chilli sůl trochu mouky smetana nebo malý rajčatový protlak.

Játrová omáčka IV.
Zvětšit obrázek

Recept na Játrová omáčka IV.

Recept na Játrová omáčka IV.:
V kastrole dám smažit slaninu na kostičky do vyšší vrstvy oleje (nebo ještě lépe sádla), přidám zpěnit cibulku, nasypu dvě lžíce sladké papriky a půl lžičky mletého chilli a pak přidám 2/3 na kostky pokrájených jater, zamíchám a ještě než játra začnou šednout, přiklopím pokličkou a na mírném plameni dusím a dusím – asi čtvrt hodiny, někdy i déle. Občas promíchám. Pokud jsem nešetřila olejem, játra stihnou pustit dost šťávy, aby se nepřipalovala a měkla. Pak přilévám vodu a nechám játra chvíli ještě vařit. Mám-li vegetu bez soli, dávám i tu, někdy místo vody používám zeleninový nesolený vývar. Mezitím zbylou třetinu jater rozmixuji nebo naškrábu nožem na kaši. Tu zamíchám do vroucí vody a chvíli promíchávám, aby játrová drť nedělala hrudky, ale opravdu se rozvařila do měkka a hladka. A teď už mohu dochucovat solí. Omáčku zahustím zákletkou (mouka s vodou umíchaná do hladka nebo vlévaná přes cedník) a nechám dobře provařit. A mám klasickou omáčku, tu pak mohu buď chuťově zpestřit přidáním malého rajčatového protlaku a majoránky (vhodné ku bramborám) nebo naopak zjemnit přidáním sladké smetany (vhodnější k rýži), druhou variantu mi dlabou i děti. Doporučená příloha: rýže, houskový knedlík

Poznámka k receptu na Játrová omáčka IV.:
K receptu nejsou žádné komentáře.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játrová omáčka IV., kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: strnecka
  • Datum vložení: 29.10.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: játra (půl kila i víc, oddělit třetinu na škrabání, zbylé pokrájet) slanina cibule sladká paprika chilli sůl trochu mouky smetana nebo malý rajčatový protlak
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játrová omáčka iv., pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játrová omáčka IV. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játrová omáčka IV.

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist