RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablkovo-pomerančový pikantní džem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablkovo-pomerančový pikantní džem, recepty Jablkovo-pomerančový pikantní džem, Jablkovo-pomerančový, pikantní, džem


Recept na Jablkovo-pomerančový pikantní džem

Recept na Jablkovo-pomerančový pikantní džem je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Jablkovo-pomerančový pikantní džem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
700 g oloupaných jablek, 2 velké pomeranče, 2 citrony, 1 lžička kyseliny citronové, 1 Gelfix 1:1, 1 kg cukru, 6 lžic rumu nebo koňaku.

Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Zvětšit obrázek

Recept na Jablkovo-pomerančový pikantní džem

Recept na Jablkovo-pomerančový pikantní džem:
Jablka nakrájíme na kostičky nebo rozmixujeme a dáme do kastrolu. Přidáme na kousky pokrájené pomeranče (nejlépe zcela čistě vyloupané a vykrájené, mělo by ho být cca 300 g), přidáme kyselinu a šťávu ze 2 citronů a Gelfix. Za stálého míchání povaříme, pak přidáme cukr a vaříme ještě asi 8 minut. Odstavíme z plotny, přidáme rum nebo koňak, promícháme a horké plníme do sklenic až po okraj. Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru alespoň na 10 minut.

Poznámka k receptu na Jablkovo-pomerančový pikantní džem:
Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku odtrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.4). Zdroj: noviny Blesk

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkovo-pomerančový pikantní džem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 24.11.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 700 g oloupaných jablek, 2 velké pomeranče, 2 citrony, 1 lžička kyseliny citronové, 1 Gelfix 1:1, 1 kg cukru, 6 lžic rumu nebo koňaku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkovo-pomerančový pikantní džem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkovo-pomerančový pikantní džem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkovo-pomerančový pikantní džem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist