RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku, recepty Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku, Hovězí, plátky, , na, celeru, smetaně, papiňáku


Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
700 g hovězího masa-6 středních plátků z mladé kližky 200 g vyuzeného domácího bůčku 1 pl oleje 1 větší cibule 2 hrnky nastrouhaného celeru 2 centimetr široké plátky celeru 1 kostka hovězího bujónu 1 krabička (250g) trvanlivé 30% smetany ke šlehání 3 pl hořčice sůl, mletý černý pepř 1 hrnek=250ml.

Hovězí plátky  na celeru a smetaně v papiňáku
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku:
Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme a opepříme. Očištěný celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, dva plátky nakrájíme na stejnoměrné hranolky a odložíme si je stranou na později. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na drobnější kostičky a dáme do hrnce na rozehřátý olej na 5 minut osmahnout. Vložíme plátky připraveného masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Poté je zasypeme nastrouhaným celerem, podlijeme 300 ml vody, rozdrobíme kostku bujónu a zaděláme víkem. Až se hrnec natlakuje a začne syčet, ubereme plamen na nejnižší stupeň a vaříme 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, přidáme nakrájené hranolky celeru, znova přiklopíme tlakovou poklicí a ještě 5 minut vaříme. Pak maso pokud je měkké vyjmeme i s trochou celeru, zbytek šťávy ponorným mixérem pomixujeme, přidáme hořčici, smetanu, vložíme nazpět maso, zamícháme a 10 minut za občasného promíchání provaříme. Jako příloha se hodí houskový knedlík i brambory.

Poznámka k receptu na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku:
Inspirací na tuto príma baštu mi byl původní recept od Simonky Kučerové, který je u nás ve velké oblibě. Trošku jsem si ho upravila do této verze, která nám chutnala také. Když se podaří a jídlo vydrží do druhého dne, tak je krásně uležené:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 08.03.2012
  • Počet porcí: 3-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 700 g hovězího masa-6 středních plátků z mladé kližky 200 g vyuzeného domácího bůčku 1 pl oleje 1 větší cibule 2 hrnky nastrouhaného celeru 2 centimetr široké plátky celeru 1 kostka hovězího bujónu 1 krabička (250g) trvanlivé 30% smetany ke šlehání 3 pl hořčice sůl, mletý černý pepř 1 hrnek=250ml
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist