RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu, recepty Hovězí na šalvěji a rozmarýnu, Hovězí, na, šalvěji, rozmarýnu


Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu

Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí na šalvěji a rozmarýnu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,5 kg hovězího masa (plec) 10 listů čerstvé šalvěje 4 větvičky čerstvého rozmarýnu 1 velká cibule, 5 plátků uzené slaniny 15 dkg uzeného špeku olej, sůl, hl. mouka, máslo.

Hovězí na šalvěji a rozmarýnu
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu

Recept na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu:
Pěkný špalík hovězího masa převážeme nití, aby si udrželo tvar. Nasekáme si najemno jak lísky šalvěje tak i z větviček obrané lístky rozmarýnu. Smícháme se lžící olivového oleje, aby se dokonale uvolnilo aroma bylin. Maso pro lepší chuť prošpikujeme klínky uzeného špeku. Prošpikované a převázané maso potřeme bylinkovou směsí. Do většího hrnce si dáme vyškvařit uzenou slaninu nakrájenou na drobné kousky se zbytkem špeku, který nám zbyl ze špikování. Maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Podlijeme vodou, tak aby maso bylo ponořeno do 3/4. Necháme dusit pod poličkou na velmi mírném ohni – jen probublávat. Dusíme, dokud maso není krásně měkké, což záleží na stáří kusu. Při velmi mírném varu klidně i tři hodiny – chuti masa to neuškodí a omáčka bude velmi silná. Měkké maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky. Silný vývar lehce zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané s trochu vody a vytvoříme si lehce zahuštěnou šťávu. Přidáme oříšek másla pro lesk omáčky a ještě necháme 10 minut provařit. Podáváme s rýží.

Poznámka k receptu na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu:
Velmi voňavá, ale chutná úprava hovězího masa.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí na šalvěji a rozmarýnu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 05.12.2011
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1,5 kg hovězího masa (plec) 10 listů čerstvé šalvěje 4 větvičky čerstvého rozmarýnu 1 velká cibule, 5 plátků uzené slaniny 15 dkg uzeného špeku olej, sůl, hl. mouka, máslo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí na šalvěji a rozmarýnu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí na šalvěji a rozmarýnu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí na šalvěji a rozmarýnu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist