RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou, recepty Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou, Gratinované, bylinkové, brambory, uzenou, krkovičkou


Recept na Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou

Recept na Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg brambor 500 g uzené krkovičky 200 g eidamu 200 ml smetany ke šlehání 3 cibule 10 stroužků česneku 4 větvičky tymiánu hrst bazalkových lístků menší svazek pažitky 1 stonek zelené cibulky máslo olej 1 lžíce hladké mouky mléko sůl pepř.

Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou
Zvětšit obrázek

Recept na Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou

Recept na Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou:
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky, rozložíme do máslem vymazaného pekáčku a osolíme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a obalíme ve lžíci hladké mouky. Rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a cibuli asi patnáct minut restujeme dohněda. Mezitím nakrájíme česnek nadrobno, přidáme ho k hnědé cibulce, zarestujeme ho a celé zalijeme šlehačkou. Provaříme do zhoustnutí a poté smícháme s jemně nastrouhaným sýrem. Můžeme povolit mlékem, ale omáčka by měla zůstat hustá. Do omáčky přidáme všechny nasekané bylinky (z tymiánu celé lístečky, z bazalky proužky) a kolečka zelené cibulky. Dobře osolíme a opepříme. Sýrovo-bylinkový bešamel rozetřeme na brambory, navrch položíme cca půlcentimetru silné plátky krkovičky a zapékáme při 220°C asi 40 minut.

Poznámka k receptu na Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou:
Elizo, určitě chutnalo synovi i manželovi, já jsem zaváhala, tvrdila jsem, že v tom vedru nemám hlad...a když hlad později dorazil, byl pekáč vylízaný....

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 04.09.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 1 kg brambor 500 g uzené krkovičky 200 g eidamu 200 ml smetany ke šlehání 3 cibule 10 stroužků česneku 4 větvičky tymiánu hrst bazalkových lístků menší svazek pažitky 1 stonek zelené cibulky máslo olej 1 lžíce hladké mouky mléko sůl pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist