RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dobrá tlačenka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dobrá tlačenka, recepty Dobrá tlačenka, Dobrá, tlačenka


Recept na Dobrá tlačenka

Recept na Dobrá tlačenka je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Dobrá tlačenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 velké masité vepřové zadní koleno s kůží, půl kg plecka, 1 vepřový jazyk, 1 vepřové srdce, 2 vepřové nožky, 1 cibule, 10 stroužků česneku, nové koření, mletý pepř, 1 velká mrkev, střední petržel, půlka středního celeru, sůl, majoránka.

Dobrá tlačenka
Zvětšit obrázek

Recept na Dobrá tlačenka

Recept na Dobrá tlačenka:
1. Vepřové nožky řádně očistíme a dáme spolu s vepřovým kolenem vařit do hrnce. Přidáme 2 lžičky soli. Vaříme pomalým varem do měkka. 2. Do druhého hrnce dáme vařit zbytek, t.j. plecko, srdce, jazyk, mrkev, petržel, celer, oloupaný česnek vcelku 3 ks, oloupanou cibuli, 7 zrnek nového koření a dvě lžičky mletého pepře. Pozor, maso nesmí být rozvařené, aby šlo pěkně krájet na kostky. 3. Až budou nožky s kolenem v prvním hrnci měkké, tak vytáhneme, nožky obereme a spolu s kůží z kolene a se sedmi stroužky česneku pomeleme na masovém mlýnku. Tuto pomletou směs dáme do větší nádoby. 4. Z druhého hrnce vyjmeme jazyk, který zchladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. S ostatním masem /plecko, srdce, vepřové koleno bez kůže - tu už jsme pomleli s nožkama/ pokrájíme na větší kousky, cca 2,5 x 2,5 cm. Pokrájené přidáme k pomletým nožkám s kůží z kolene. Rozemneme lžíci majoránky a přidáme menší polévkovou lžíci pepře nebo 1 a půl kávové lžičky. 5. Do toho všeho přilijeme vývar z kůží, cca 3-4 naběračky a zředíme vývarem /polévkou/ z druhé hrnce. Nesmí to být příliš řídké a bílé. To znamená, že tam máte moc vývaru z kůží a bylo by to zakalené a tuhé. Přidejte soli, pepře, majoránky. Tato směs musí být po ochutnání přesolená a překořeněná. Jinak by tlačenka po ztuhnutí byla bez chuti. Maso si totiž hodně soli a koření natáhne do sebe. 6.Toto rovnoměrně promícháme a plníme do tlačenkových střev. Nejlepší jsou střední, ne úplně ty velké. Necháme v chladu ztuhnout do druhého dne. Sem tam otočíme a s napětím čekáme, jak se povedla:-) 5.Ze zbylého vývaru máte skvělou polívku. Zavařte do ní třeba kroupy a to bude teprve bašta....

Poznámka k receptu na Dobrá tlačenka:
Inspirovala jsem se na netu z různých receptů a tento nám vyhovuje.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobrá tlačenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
  • Datum vložení: 18.01.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 1 velké masité vepřové zadní koleno s kůží, půl kg plecka, 1 vepřový jazyk, 1 vepřové srdce, 2 vepřové nožky, 1 cibule, 10 stroužků česneku, nové koření, mletý pepř, 1 velká mrkev, střední petržel, půlka středního celeru, sůl, majoránka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobrá tlačenka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobrá tlačenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobrá tlačenka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist