RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Redukční ocet

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dietní recepty - DIA - Redukční ocet Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi

Recepty - Redukční ocet

Dietní recepty - DIA - Redukční - návody k vaření - online kuchařka

Dietní recepty - DIA - Redukční

Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %). Potravinářský ocet se vyrábí fermentací tekutin obsahujících etylalkohol, například vinný ocet z vína. Během fermentace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku etylalkohol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice. Pro své chuťové, konzervační, deodorační a čistící vlastnosti je často nazýván pokladem domácnosti.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů
Kuře s chřestem v alobalu / dietni
Kuře s chřestem v alobalu / dietni 1. Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. 2...
Rýžový salát s tofu
Rýžový salát s tofu Rýži uvaříme do poloměkka (al dente) nebo aby byla sypká. Dáme vychladnout. Lze také použít už vychlazenou rýži, která nám zbyla např. z předchozího dne. Zeleninu pokrájíme nebo nastrouháme a smícháme v salátové míse, tofu pokrájíme na kostičky a p...
Bramborový salát - odlehčený se šmakounem - recept od maminky
Bramborový salát - odlehčený se šmakounem Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme. Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme do poloměkka. Všechny suroviny nakrájíme nadrobno a promícháme. Dochutíme. Výživové hodnoty na 100 g : KJ 336 B 3,9g, T 2,4g, S 10,5 g...
Dietní kuře na kari
Dietní kuře na kari 1.Na nudličky nakrájená kuřecí prsa orestujeme na oleji. Lehce osolíme, přidáme kari koření a necháme 10 minut podusit. Nakonec směs zalijeme smetanou. 2.V redukčním režimu podáváme se zeleninovým salátem. Při udržování hmotnosti můžeme jako přílohu ...
Pečené cukety s rajčaty
Pečené cukety s rajčaty 1. Nakrájené cukety necháme půl hodiny „vyplakat“. Pak polovinu cuket narovnat na dno do zapékací mísy. 2. Na cukety položit vrstvu rajčat. Okořenit a posypat nastrouhaným sýrem. Pokračovat ve vrstvách a každou okořenit a posypat sýrem. 3. Smíchat zakysan...
Zeleninový salát s krabími tyčinkami
Zeleninový salát s krabími tyčinkami Ledový salát natrháme na kousky. Rajčata, krabí tyčinky a ředkvičky nakrájíme, vše společně promícháme. Zakapeme balzamikovým octem, přidáme bazalku a bylinkovou sůl podle chuti a promícháme, přelijeme olivovým olejem a opět promícháme. Nakonec přidáme...
Recept na Rajčatový salát s bazalkou
Rajčatový salát s bazalkou 1. Nakrájíme cherry rajčátka na půlky. 2. Do bílého jogurtu přidáme kapku octu a olivového oleje, špetku soli, pepř, lehce pokapeme citronovou šťávou a najemno nakrájenou bazalku, nakonec vše promícháme. 3. Jogurt smícháme s rajčátky a ozdobíme lístky b...
 
Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
REDUKČNÍ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist