RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bylinkové rizoto

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bylinkové rizoto, recepty Bylinkové rizoto, Bylinkové, rizoto


Recept na Bylinkové rizoto

Recept na Bylinkové rizoto je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Bylinkové rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300g přírodní rýže, 1l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 1 pórek, 1 cibule, 2 stroučky česneku, 1/2 citrónu, 1 lžíce olivového oleje, malý rajčatový protlak, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce majoránky, 1 svazeček petrželky, 1 lžíce másla, sůl a pepř, parmezán na posypání (60g).

Bylinkové rizoto
Zvětšit obrázek

Recept na Bylinkové rizoto

Recept na Bylinkové rizoto:
Pórek nakrájíme na nudličky, cibuli a česněk nakrájíme na drobno. z citrónu si vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. Na oleji orestujeme pórek, cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce opečeme. Přilijeme přibližně 1/3 vývaru s citronovou šťávou a kůrou, okořeníme tymiánem, majoránkou a rajčatovým protlakem. Přikryjeme pokličkou a zvolna asi 25 minut dusíme. K rýži přimícháme nakrájenou petrželku, přilijeme zbytek vývaru, osolíme a dochutíme pepřem. Nepřikryté ještě asi 25 minut za občasného míchání zahříváme, dokud není rýže měkká. Nakonec necháme v hotovém rizotu rozpustit máslo. Podáváme sypané parmezánem.

Poznámka k receptu na Bylinkové rizoto:
Kordy, tak jsem rizoto vyzkoušela, ještě nikdy jsem ho s rajč,protlakem a tolika bylinkama nedělala a tak jsem měla trochu strach, bude-li nám chutnat, udělala jsem ho málo a ejhle, ono bylo tak dobrý ale bohužel na přidání nezbylo, tak ho budu brzy opakovat Přírodní rýži nemusíme, tak jsem dala Noe a parmezán nekupuji, byl tedy ementál. Dávám ti 3.bod a fotky

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bylinkové rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: kordy
  • Datum vložení: 29.04.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 300g přírodní rýže, 1l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 1 pórek, 1 cibule, 2 stroučky česneku, 1/2 citrónu, 1 lžíce olivového oleje, malý rajčatový protlak, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce majoránky, 1 svazeček petrželky, 1 lžíce másla, sůl a pepř, parmezán na posypání (60g)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bylinkové rizoto, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bylinkové rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bylinkové rizoto

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist