RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bratislavský pischinger

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bratislavský pischinger, recepty Bratislavský pischinger, Bratislavský, pischinger


Recept na Bratislavský pischinger

Recept na Bratislavský pischinger je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Bratislavský pischinger budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Dortové oplatky jakékoliv 140 g moučkový cukr 140 g máslo, Hera na krémy 1 žloutek 100 g lískové ořechy 1 1/2 lžíce kakao a nebo 2 lžíce rozpuštěné čokolády na vaření,kterou rozpustíme v troše sladké smetany v mikrovlnce. Čokoládová poleva 250 ml smetany na šlehání, 150 g čokolády, dvě lžíce prosátého kakaa.

Bratislavský pischinger
Zvětšit obrázek

Recept na Bratislavský pischinger

Recept na Bratislavský pischinger:
Změklé máslo spolu s cukrem šleháme tak dlouho, až se cukr rozpustí, nesmí být v krému cítit, přidáme žloutek ,rozpuštěnou čokoládu a nebo kakao ještě spolu prošleháme. Lískové ořechy dáme na suchou pánev a za stálého míchaní je opékáme, až se začne slupka z ořechu oddělovat. Přesypeme do kuchyňské utěrky a přehneme ji přes ořechy a přitlačíme a proválíme rukama, aby se zbylé slupky oddělily. Když sem tam na ořechu nějaké zustanou, nic se neděje. Ořišky pomeleme najemno v mixéru, přidáme ke krému. Přidáme rozpušténou čokoládu nebo kakao a prošleháme, mužeme plnit oplatky. Vždy plníme jenom 5 kusu, aby to nebylo vysoké, pak se to špatně krájí. Pischingry po naplnění přikrýt něčím těžším, do druhého dne ať se zaleží. Poléváme až na druhý den. Poleva : dáme vařit smetanu, přidáme dvě lžíce prosátého kakaa a po jednom přidáváme kousky rozlámané čokolády a mícháme, až se všechno rozpustí! Minutku necháme prochladnout a poléváme. Zbylou polevu je možné uložit do mrazáku a v horké vodě i s nádobou znovu rozpustit a použít na něco jiného.

Poznámka k receptu na Bratislavský pischinger:
Z tohoto množství krému se dají naplnit 2 oplatky rozměru 24 x 14 cm, jedna má 6 oplatek a druhá 5 oplatek. Jsou na fotce. Velmi dobré, laciné a chutné "krmivo", když očekáváme hordu návštěvníku a také se člověk nenadře jako s pečením.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bratislavský pischinger, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: dva pláty rozměru / dle velikosti oplatek/
  • Datum vložení: 14.02.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: Dortové oplatky jakékoliv 140 g moučkový cukr 140 g máslo, Hera na krémy 1 žloutek 100 g lískové ořechy 1 1/2 lžíce kakao a nebo 2 lžíce rozpuštěné čokolády na vaření,kterou rozpustíme v troše sladké smetany v mikrovlnce. Čokoládová poleva 250 ml smetany na šlehání, 150 g čokolády, dvě lžíce prosátého kakaa
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bratislavský pischinger, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bratislavský pischinger - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bratislavský pischinger

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist