RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Brambory s pikantním klobásovým bešamelem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Brambory s pikantním klobásovým bešamelem, recepty Brambory s pikantním klobásovým bešamelem, Brambory, pikantním, klobásovým, bešamelem


Recept na Brambory s pikantním klobásovým bešamelem

Recept na Brambory s pikantním klobásovým bešamelem je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Brambory s pikantním klobásovým bešamelem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg brambor uvařených ve slupce a nakrájených na kolečka 2 cukety nakrájené na kolečka čerstvá bazalka 100g blaťackého zlata na zapečení sůl Na bešamel: Kousek másla 1-2PL hladké mouky 250ml mléka 150g tvrdého sýru 2 pikantní paprikové klobásy sklenka pečených rajčat ( viz. pozn.) nebo Ljutěnice harissa podle chuti, min. 2PL 1 cibule 2 stroužky česneku 2KL sladké papriky olej sůl.

Brambory s pikantním klobásovým bešamelem
Zvětšit obrázek

Recept na Brambory s pikantním klobásovým bešamelem

Recept na Brambory s pikantním klobásovým bešamelem:
Nejprve si na pánvi zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, k ní přidáme nahrubo nastrouhané klobásy a orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme sklenkou pečených rajčat. Vmícháme harissu, dáme posekaný česnek, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme 10 minut. Poté směs přendáme do misky a na stejné pánvi rozpustíme máslo. Přisypeme mouku, upražíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, osolíme a rozmícháme tak, aby se netvořily hrudky. Vmícháme nastrouhaný sýr a necháme zcela rozehřát. K bešamelu přidáme zpět klobásovou směs a promícháme. Polovinu brambor a cuket naskládáme na dno pekáče, posolíme a posypeme posekanou bazalkou. Na to rozetřeme polovinu směsi a opakujeme vrstvu brambor a cukety. Vrchní vrstvou by měla být směs. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a 15 minut zapékáme. Nakonec posypeme blaťáckým zlatem a zapečeme do růžova.

Poznámka k receptu na Brambory s pikantním klobásovým bešamelem:
Pečená rajčata http://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca... Kdo nemá rád klobásy a jiné uzeniny, může nahradit mletým masem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brambory s pikantním klobásovým bešamelem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 15.02.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 1kg brambor uvařených ve slupce a nakrájených na kolečka 2 cukety nakrájené na kolečka čerstvá bazalka 100g blaťackého zlata na zapečení sůl Na bešamel: Kousek másla 1-2PL hladké mouky 250ml mléka 150g tvrdého sýru 2 pikantní paprikové klobásy sklenka pečených rajčat ( viz. pozn.) nebo Ljutěnice harissa podle chuti, min. 2PL 1 cibule 2 stroužky česneku 2KL sladké papriky olej sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brambory s pikantním klobásovým bešamelem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brambory s pikantním klobásovým bešamelem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brambory s pikantním klobásovým bešamelem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist