RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborový salát"vlhký"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborový salát"vlhký", recepty Bramborový salát"vlhký", Bramborový, salát"vlhký"


Recept na Bramborový salát"vlhký"

Recept na Bramborový salát"vlhký" je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Bramborový salát"vlhký" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g ve slupce uvařených brambor 150 g gazdovské slaniny/valašského špeku 1 větší cibule 3 větší sladkokyselé okurky 2 natvrdo uvařená vejce/lze vynechat 5 cl láku z okurek/lze nahradit vodou,octem,solí a cukrem sůl,mletý pepř,cukr,ocet na dochucení.

Bramborový salát
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborový salát"vlhký"

Recept na Bramborový salát"vlhký":
Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibuli na jemné půlměsíčky. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na cca 5mm silná kolečka, okurky nakrájíme na velice drobné kostičky. V rozpáleném hlubším hrnci dáme do zlatavé barvy osmahnout kostičky slaniny(pokud pustí velké množství tuku, tak alespoň polovinu slijeme stranou) Přidáme cibuli, chvilku promícháváme a poté vlijeme velkého panáka okurkového láku. Dle chuti přidáme ocet, sůl, cukr a pepř a vše necháme 4minuty na slabém plameni povařit. Do teplého připraveného základu dáme pokrájené brambory, okurky, zlehka, ale důkladně promícháme a přiklopené pokličkou dáme nejméně na 3hodiny uležet do chladu. Nejlepší je přes noc v lednici. Před servírováním promícháme, mírně přihřejeme a pokud chceme, přidáme vajíčka, protlačená přes mřížku na klasický bramborový salát. Tento druh bramborového slátu je dobrý konzumovat v mírně teplém stavu. Je vhodný jako příloha k řízkům z jakéhokoli druhu masa i k jinak upravenému masu.Je moc fajn i jen tak, hlavně pro mlsouny, jako jsem já:-)

Poznámka k receptu na Bramborový salát"vlhký":
Podobně dělávala bramborový salát i má babička. Jen místo gazdovské, nebo valašské slaniny, která tenkrát nebyla,používala obyčejný špek. Okurkové vody dávala celou decinku, ale to většinou brambory nestihly nasát a salátek, byť velice chutný, byl moc plavající:-) Do vychladlého salátu můžeme dle chuti zamíchat i tatarku, nebo majonézu. Stejný recept jsem zde nenašla, pouze podobné, ale s jiným postupem.Tak se tady dělím o príma dobrotu:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový salát"vlhký", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 13.01.2013
  • Počet porcí: 3-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 400 g ve slupce uvařených brambor 150 g gazdovské slaniny/valašského špeku 1 větší cibule 3 větší sladkokyselé okurky 2 natvrdo uvařená vejce/lze vynechat 5 cl láku z okurek/lze nahradit vodou,octem,solí a cukrem sůl,mletý pepř,cukr,ocet na dochucení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový salát"vlhký", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový salát"vlhký" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový salát"vlhký"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist