RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bigos od Agnieszky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bigos od Agnieszky, recepty Bigos od Agnieszky, Bigos, od, Agnieszky


Recept na Bigos od Agnieszky

Recept na Bigos od Agnieszky je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Bigos od Agnieszky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800 g mäsa ( bravčové, hovädzie, jahňacie, prípadne divina ), 3 nožičky jemne pikantnej klobásy, 100 g prerastanej údenej slaniny, 800 g kyslej kapusty ( kysané zelí ), 500 g hlávkovej bielej kapusty ( zelí ), 4 paradajky, 2 cibule, 1 lyžica masti, 10 zrniek nového korenia, 2 lyžice sladkej mletej červenej papriky, 1 lyžica pálivej mletej papriky ( alebo podľa chuti ), soľ, 2 dl hovädzieho vývaru ( nie bujón ), 2 dl bieleho suchého vína ( môže byť aj červené suché, podľa chuti ).

Bigos od Agnieszky
Zvětšit obrázek

Recept na Bigos od Agnieszky

Recept na Bigos od Agnieszky:
Rúru predhrejeme na 200°C. Do pekáča (najlepšie hlineného ) dáme masť a v rúre ju roztopíme. Pridáme slaninu narezanú na kocky a cibuľu nadrobno nakrájanú. Vložíme späť do rúry a necháme slaninu opražiť ( asi 5 min ). Pekáč vyberieme a vložíme doň na kocky nerezané všetko mäso, premiešame a dáme do rúry, kým sa nezatiahne nahnedo. Pekáč opäť vyberieme a k mäsu pridáme na rezance narezanú kapustu, kyslú kapustu, na kocky narezané paradajky a na kolieska narezanú klobásu. Posypeme paprikou, osolíme, pridáme rozdrvené nové korenie. Premiešame. Prilejeme víno a vývar, zakryjeme a vložíme do rúry. Dusíme v rúre pri teplote 170-180°C 2 hod. Počas pečenia neodkrývame ani nemiešame, len v polovici pečenia, teda po 1 hod zľahka pokrm raz premiešame. Bigos vyberieme z rúry a odložíme do chladu. Na druhý deň jedlo opäť v rúre zohrejeme a podávame s chlebom.

Poznámka k receptu na Bigos od Agnieszky:
Našla som tu recepty na bigos 3, ale ani jeden sa nerobí v rúre, ako sa robí u nás na východe. Šarišská kuchyňa má veľa jedál z poľskej, ukrajinskej aj maďarskej kuchyne, darmo, máme to do všetkých troch štátov blízučko. U nás sa bigos pripravuje vždy v rúre, aj v oblastiach Poľska, ktoré sú pri našich hraniciach, sa robí v rúre. Tak nejaká zmena :)))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bigos od Agnieszky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: tejaja
  • Datum vložení: 15.03.2014
  • Počet porcí: 6-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 800 g mäsa ( bravčové, hovädzie, jahňacie, prípadne divina ), 3 nožičky jemne pikantnej klobásy, 100 g prerastanej údenej slaniny, 800 g kyslej kapusty ( kysané zelí ), 500 g hlávkovej bielej kapusty ( zelí ), 4 paradajky, 2 cibule, 1 lyžica masti, 10 zrniek nového korenia, 2 lyžice sladkej mletej červenej papriky, 1 lyžica pálivej mletej papriky ( alebo podľa chuti ), soľ, 2 dl hovädzieho vývaru ( nie bujón ), 2 dl bieleho suchého vína ( môže byť aj červené suché, podľa chuti )
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bigos od agnieszky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bigos od Agnieszky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bigos od Agnieszky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist