Nejlepší recept na Bezlepková jogurtová ovocná buchta |
|
Na těsto smícháme tekuté suroviny, přimícháme sypké suroviny a vymícháme těsto. Vlijeme na plech vystlaný papírem na pečení, poklademe ovocem (použila jsem rebarboru a kompotované borůvky) a posypeme drobenkou. Pečeme cca 20 min. při 160ºC...
|
|
|
Vánoční „tvarohová“ štola s tofu bez lepku, mléka a vajec |
|
Psyllium odměříme do hrnečku, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, bobtnání trvá asi deset minut a výsledkem byl měl být gel hustotou připomínající vaječný bílek. Tofu rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou na hladko...
|
|
|
Nejlepší recept na Bezlepkové makové řezy |
|
Bílky ušleháme do husta, postupně zašleháme moučk.cukr, poté postupně žloutky a olej. Pomalu vmícháme mák, zakys.smetanu a suchou směs mouky+skoř.cukru+prášku do pečiva. Upečeme korpus, těsta je dost na klasický plech s vyšším okrajem. Po vychladnutí p...
|
|
|
Nejlepší recept na Jablkový makovec bez lepku, mléka a vajec |
|
Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, olej a vodu. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený...
|
|
|
|
Recept na Kokosovo-punčový řez - bez lepku |
|
Na upečené vlažné těsto si rozetřeme punčovou náplň a necháme zchladnout. Na tu natřeme kokosový krém:máslo ušleháme s cukrem, přidáme spařený kokos a přišleháme tvaroh. Pokapeme čokoládovou polevou. Necháme rozležet nejlépe 2 dny, jsou čím dál lep...
|
|
|
|
Dvoubarevná bublanina bez lepku, mléka a vajec |
|
Mouky promícháme s práškem do pečiva, xanthanem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej a postupně za míchání přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš řídké, ale snadno roztíratelné těsto. Můžeme ho vypracovat i pomocí šlehače, šleháme ale krátce...
|
|
|
Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky) |
|
Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo. Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice, oleje a podmáslí. Pečlivě propracujeme. Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysyp...
|
|
|
Recept na „Mokrý“ čokoládový perník bez lepku, mléka a vajec |
|
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny suroviny na polevu a necháme krátce povařit. Ještě teplý perník propícháme ...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Zdravá buchta |
|
Nejdříve smíchám sypké potraviny. Mouku, mouku kukuřičnou, ovesné vločky, pášek do pečiva, skořicový cukr. Pak přileju rozšlehaná vejce a vlažné mléko, smíchám. Rozmixuju jablka a mrkev a přidám do středně řídké směsi, ještě dochutím medem (já da...
|
|
|
Bezlepkový mřížkový koláč |
|
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme rádýlkem pruhy a uděláme pravidelnou mřížku. Pečeme asi 30 minut na 170°stupňů do zr...
|
|
|
|
Bezlepkový borůvkový koláč s drobenkou - recept od maminky |
|
Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto vlijeme na nevymaštěný a nevysypaný plech. Poklademe ovoce a nakonec posypeme žmolenkou. K...
|
|
|
Zdravá buchta s nádechem jablek |
|
Všechno smícháme dohromady a pořádně promícháme. Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, přidejte kokos nebo mouku. Pečeme v předehřáté troubě na 180stupňů cca 40min :)...
|
|
|
|
Recept na Vídeňský řez (bezlepkový) |
|
Těsto: Celá vejce, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přišleháme olej, mléko, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout. Krém: Do 1l džusu přidáme 6 lžíc moučkového cukru, 80g škrobu a uvaříme hustou kaši kter...
|
|
|
|
Perník bez lepku, mléka a vajec - recept od maminky |
|
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Pracujeme rychle, aby těsto „nezgumovatělo“. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 20 ...
|
|
|