|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Věnečky z odpalovaného těsta od PájiRecept na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
        K přípravě Věnečky z odpalovaného těsta od Páji budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 260 ml mléka   100 g Hery   160 g hladké mouky   špetka soli  4 celá vejce  1/2 lžičky prášku do pečiva  Krém:   1/2 l mléka,  1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku  125g másla  100 g moučkového přesátého cukru  rum.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Věnečky z odpalovaného těsta od PájiRecept na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji:Do mléka dáme Heru se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Přendáme do mísy a dáme částečně těsto vyhladnout, pak vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec prášek do pečiva. Připravíme si na plechy pečící papíry.  Těsto dáme do mačkací pistole nebo do látkového cukrářského sáčku a začneme dělat kolečka. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10 minut troubu v žádném případě neotvírat, věnečky by klesly. Po vytažení z trouby necháme věnečky trochu vychladnout, aby nám potom šli lépe podélně rozříznout. Rozřezané půlky naplníme pudinkovým krémem přiložíme druhou půlku věnečku a posypeme cukrem.  Krém:   Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý (ale ne moc studený) pudink a rum podle chuti  Z této dávky mám 40 věnečků, po 20 na jeden plech.
 
 Poznámka k receptu na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji:
 krásné věnečky hned bych si dala na odpalované těsto jsem leváale tobě bodík
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Věnečky z odpalovaného těsta od Páji, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: mamkapavla  (Pavlína Hujerová)                      Datum vložení: 23.07.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní 
                      Suroviny: 260 ml mléka   100 g Hery   160 g hladké mouky   špetka soli  4 celá vejce  1/2 lžičky prášku do pečiva  Krém:   1/2 l mléka,  1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku  125g másla  100 g moučkového přesátého cukru  rum |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na věnečky z odpalovaného těsta od páji,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Věnečky z odpalovaného těsta od Páji
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |