|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkouRecept na Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Těsto:   200 g hladké mouky  1 prášek do pečiva  100 g mletého máku  225 g krupicového cukru  nastrouhaná kůra z 1 citronu  150 g rozpuštěného másla  150 g bílého jogurtu (plnotučného)  3 vejce    700 g rebarbory  5 lžic krupicového cukru  2 lžíce vody    Drobenka:  25 g drcených sušenek (nejlépe amaretti)  150 g hrubé mouky  1 skořicový cukr  55 g třtinového cukru  100 g másla.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkouRecept na Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou:Očištěnou rebarboru nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr a vodu a společně vaříme cca 3 minuty - jen dokud se cukr nerozpustí a rebarbora nepustí trochu šťávy, kterou slijeme. Necháme vychladnout.   Na drobenku smícháme všechny suroviny a promneme prsty, aby vznikaly hrudky.  Na těsto v míse smícháme mouku, cukr, mák, prášek do pečiva, přidáme cukr, citronovou kůru, máslo, jogurt a vejce. Vše důkladně prošleháme. Těsto rozetřeme na plech (nebo dortovou formu, tam bude ale těsto 5-7 cm vysoké), poklademe rebarborou a celý povrch posypeme drobenkou. Pečeme na 160 stupňů 40-45 minut.
 
 Poznámka k receptu na Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou:
 Recept je z časopisu Apetit červen 2013, kde jsou místo rebarbory použity třešně.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: katyvypl                      Datum vložení: 16.07.2013                      Počet porcí: plech 25x35 cm                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: Těsto:   200 g hladké mouky  1 prášek do pečiva  100 g mletého máku  225 g krupicového cukru  nastrouhaná kůra z 1 citronu  150 g rozpuštěného másla  150 g bílého jogurtu (plnotučného)  3 vejce    700 g rebarbory  5 lžic krupicového cukru  2 lžíce vody    Drobenka:  25 g drcených sušenek (nejlépe amaretti)  150 g hrubé mouky  1 skořicový cukr  55 g třtinového cukru  100 g másla |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborový makovec se sušenkovou drobenkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |