| Recept na Pocákané broskvové řezyRecept na Pocákané broskvové řezy je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Pocákané broskvové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 Na těsto:  300 g hladké mouky  1 sáček kypřícího prášku  150 g polotučného tvarohu  100 ml mléka  100 ml slunečnicového oleje  100 g marcipánu  75 g cukru krupice  1 vanilkový cukr  špetka soli      Kém:  500 g broskví  750 ml mléka  80 g cukru krupice + 2 polévkové lžíce  2 sáčky vanilkového pudinku  500 g zakysané smetany  75 g vlašských ořechů       Na polevu  100 g cukru moučka  1 polévková lžíce citronové šťávy.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Pocákané broskvové řezyRecept na Pocákané broskvové řezy:Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí "ostrost" a pustí šťávu, která by nám jinak dělala neplechu.Broskve scedíme.  Marcipán nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s kypřícím práškem a ostatními přísadami na těsto. Nakonec přidáme hoblinky marcipánu. Nezpracováváme příliš dlouho jinak začne těsto lepit.  Těsto vyválíme na pomoučeném vále na velikost 30 x 40 cm. Vložíme do plechu stejných rozměrů s vyšším okrajem vyloženém pečícím papírem.  Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Potáhneme ho potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme chvilku (stačí 10 minut) vychladnout. Zatím si nasekáme ořechy na hrubší kousky. Pudink smícháme se zakysanou smetanou a nalijeme na těsto. Na to klademe okapané osminky broskví a celé to pak zasypeme nasekanými ořechy.  Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 - 40 minut.  Upečený moučník necháme vychladnout.  Nakonec si na polevu prosyjeme moučkový cukr, promícháme s citronovou šťávou a pocákáme moučník. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
 
 Poznámka k receptu na Pocákané broskvové řezy:
 krása
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pocákané broskvové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Dooga                      Datum vložení: 07.11.2013                      Počet porcí: 30                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: Na těsto:  300 g hladké mouky  1 sáček kypřícího prášku  150 g polotučného tvarohu  100 ml mléka  100 ml slunečnicového oleje  100 g marcipánu  75 g cukru krupice  1 vanilkový cukr  špetka soli      Kém:  500 g broskví  750 ml mléka  80 g cukru krupice + 2 polévkové lžíce  2 sáčky vanilkového pudinku  500 g zakysané smetany  75 g vlašských ořechů       Na polevu  100 g cukru moučka  1 polévková lžíce citronové šťávy |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pocákané broskvové řezy,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pocákané broskvové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pocákané broskvové řezy
 
 
 | 
    
      | 
 |