|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Pletenec z koblihového těstaRecept na Pletenec z koblihového těsta je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - smažené.
        K přípravě Pletenec z koblihového těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 30 g droždí, 500 g mouky (1/2 hladká, 1/2   polohrubá), 1 vejce + 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 150 g tuku (1/2 hera + 1/2 sádla)špetka soli, citronová kůra, olej na smažení, 250-300 ml mléka,  100 g cukru.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Pletenec z koblihového těstaRecept na Pletenec z koblihového těsta:Nejprve připravíme kvásek. V kastrůlku lehce nahřejeme polovinu mléka, rozdrobíme do něj droždí, přidáme 2 lžíce cukru a mouky-vše již z odváženého množství na těsto. Necháme vzejít.  Ostatní ingredience smícháme v zadělávací míse(mouka, cukr, sůl, citronová kůra, přepuštěný tuk, vejce a rum)  Nakonec přidáme vzešlý kvásek. Těsto vypracujeme. Zbylé mléko priléváme postupně, těsto musí být vláčné a nesmí se lepit. Vypracované těsto necháme na teplém místě kynout.  Nakynuté těsto vyndáme na pomoučený vál a postupně ukrajujeme kousky ze kterých válíme nudličky. Ty poté pleteme, aby se při smažení nerozbalily. Necháme ještě 30 minut kynout. Pak je smažíme dozlatova. Položíme je na ubrousek, aby se odsál prebytečný tuk a hned obalíme v cukru.
 
 Poznámka k receptu na Pletenec z koblihového těsta:
 Cukr můžeme smíchat ze skořici a vanilkovým cukrem.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pletenec z koblihového těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: anous  (Aneta Poláčková)                      Datum vložení: 11.01.2011                      Počet porcí: 3 plechy                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Smažené 
                      Suroviny: 30 g droždí, 500 g mouky (1/2 hladká, 1/2   polohrubá), 1 vejce + 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 150 g tuku (1/2 hera + 1/2 sádla)špetka soli, citronová kůra, olej na smažení, 250-300 ml mléka,  100 g cukru |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pletenec z koblihového těsta,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pletenec z koblihového těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pletenec z koblihového těsta
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |