|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Medové florentýnkyRecept na Medové florentýnky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
        K přípravě Medové florentýnky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 50 g kandovaného ovoce, 100 g cukru krupice, 2 lžíce medu, 400 ml smetany, 50 g mandlových lupínků, 25 g másla, 100 g hořké čokolády..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Medové florentýnkyRecept na Medové florentýnky:1.Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kandované ovoce nasekáme na hrubo.  2.Do hrnce dáme cukr, med, 100 ml vody a směs zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a ovoce a zamícháme.  3.Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou klademe hrudky, které shora lehce stlačíme. Vytvoříme tak placičky o průměru cca 5 cm.  4.Placičky pečeme 5-6 minut ve střední části trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme  čokoládovou polevu.  5.Čokoládu nalámeme do kovové misky, kterou položíme na hrnec s vroucí vodou. Na mírném  plameni pak čokoládu rozpustíme a přidáme do ní několik lžic vody.  6.Florentýnky namočíme do čokolády a necháme ztuhnout.
 
 Poznámka k receptu na Medové florentýnky:
 Jitkas:  Tady se při soutěžích kolikrát dějou věci, že nad tím zůstává rozum stát   Hosta: Asi určitě je tam chyba, ale pokud se neozve autor, nemůžu nic opravit. Receptů na florentýnky existuje mnoho a každý trošku jiný     Těm, kdo by chtěli vyzkoušet, doporučuju raději jeden z receptů, které jsem dala do podobných, oba vypadají velice slibně
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medové florentýnky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: skrabal71                      Datum vložení: 13.01.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo 
                      Suroviny: 50 g kandovaného ovoce, 100 g cukru krupice, 2 lžíce medu, 400 ml smetany, 50 g mandlových lupínků, 25 g másla, 100 g hořké čokolády. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medové florentýnky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medové florentýnky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medové florentýnky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |