|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Masové kuličky v trouběRecept na Masové kuličky v troubě je zařazen v kategorii mleté maso.
        K přípravě Masové kuličky v troubě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Kuličky:  700 g mletého masa (více hovězího, méně vepřového)  200 ml zakysané smetany   2 nadrobno pokrájené cibule  2 lžíce másla  sůl, pepř  Smetanová omáčka:  50 g másla   3 rovné lžíce hladké mouky  200 ml hovězího vývaru (pomohla jsem si sypkým německým hovězím bujonem Knorr)  150 ml smetany nebo šlehačky  2-3 lžičky plnotučné hořčice  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Masové kuličky v trouběRecept na Masové kuličky v troubě:Cibulku osmažte na rozpuštěném másle do tmavě zlaté barvy. Vmíchejte do mletého masa, přidejte kysanou smetanu, osolte, opepřete a promíchejte.  Na plech dejte pečící papír, z masa udělejte středně velké kuličky (větší než ty v Ikea, budou šťavnatější) a vyrovnejte na plech, pečte dozlatova.  Na omáčku na hlubší  pánvi rozpusťte máslo, přidejte mouku a cca 30 vteřin míchejte. Do vzniklé jíšky nalijte vývar (pokud bude studený, neměly be vzniknout hrudky), za občasného míchání povařte, vmíchejte smetanu a dochuťte hořčicí, případně solí
 
 Poznámka k receptu na Masové kuličky v troubě:
 Jde to i bez tradičního vajíčka a strouhánky, kuličky jsou mnohem šťavnatější    Zdroj: Marianne
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masové kuličky v troubě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: hosta                      Datum vložení: 24.02.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Mleté maso 
                      Suroviny: Kuličky:  700 g mletého masa (více hovězího, méně vepřového)  200 ml zakysané smetany   2 nadrobno pokrájené cibule  2 lžíce másla  sůl, pepř  Smetanová omáčka:  50 g másla   3 rovné lžíce hladké mouky  200 ml hovězího vývaru (pomohla jsem si sypkým německým hovězím bujonem Knorr)  150 ml smetany nebo šlehačky  2-3 lžičky plnotučné hořčice  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masové kuličky v troubě,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masové kuličky v troubě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masové kuličky v troubě
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |