| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Manželova domácí masová tlačenka
        Recept na Manželova domácí masová tlačenka je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Manželova domácí masová tlačenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          2  hrnce, sůl, majoránka, mletý pepř, špetka nového  koření, mletý kmín, 4 palice česneku nalisované, 1 srdce, 1 jazyk, můžete dát i kousek jater, nohy přední, kolena, kůže, ovar.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Manželova domácí masová tlačenka
      Recept na Manželova domácí masová tlačenka: Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete, k hlavě přidáme oprané 1 srdce, 1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk, kousek jater, ale ty vyndáme o něco dřív a nejlepší je přivázat je kouskem provázku k uchu, abychom je našli, přidáme kousky masa a jeden očištěný ovar i s kůží. Vaříme asi 2 hodiny občas zamícháme.    Do druhého hrnce dáme vodu, kterou taky osolíme. Dáme vařit přední nohy, kolena, které rozřízneme, aby se brzy uvařila, později přidáme pár kůží očištěných.  Až je maso z prvního hrnce uvařené, vyndáme, maso obereme a pokrájíme, lepší kousky masa na větší kousky. Kůže z druhého hrnce pokrájíme na malé kousky i maso z kolen. Ovar nakrájíme na centimetrové kousky. Všechno dáme do jednoho hrnce, vývar z kůží a kolen dáme všechen do kastrolu, kde je nakrájené maso, když je málo vývaru, přidáme z hlavy pokud možno bez mastného. Zalijem maso aby bylo lehce zatopené, přidáme majoránku, kterou v ruce rozdrolíme, mletý pepř, špetka nového koření, mletý kmín, nalisovaný česnek, promícháme, dáme na kamna na chvilku jen zavřít, sundáme z kamen, necháme trošku zchladnout a dáváme do tlačenkového sáčku, zavážeme a po chvilkách otáčíme, aby nezůstalo koření k jedné straně. Z tohodle množství jsou asi 2 nohavice tlačenky. Měli jsme půlku prasete. Je to dělané z půlky hlavy.
  Poznámka k receptu na Manželova domácí masová tlačenka: Zdeničko,tak jsme si podle Tvého manžela"zatlačenkovali"Moc jsme si pochutnali a děkujeme+14  Suroviny jsme dodrželi podle receptu,jen v menším množství.Bylo toho na jednu nohu(střevo)o váze 3,8kgale něco šlo i do mrazáku  Posílám bodík a pár fotek      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Manželova domácí masová tlačenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Zdenka +++                      
 - Datum vložení: 10.12.2010                      
 - Počet porcí: n/a                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      
 - Suroviny: 2  hrnce, sůl, majoránka, mletý pepř, špetka nového  koření, mletý kmín, 4 palice česneku nalisované, 1 srdce, 1 jazyk, můžete dát i kousek jater, nohy přední, kolena, kůže, ovar
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na manželova domácí masová tlačenka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Manželova domácí masová tlačenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Manželova domácí masová tlačenka
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |