|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkemRecept na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Vepřová plec (340 g), špenát (jeden pytlík mraženého protlaku), olej, pytlík bramborového těsta, vajíčka, mléko, česnek, cibule, sůl, pepř, kmín, hl. mouka, vývar (lze i z bujónu - stačí trošku).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkemRecept na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem:1. Vepřové maso   - na kostky (větší) nakrájíme maso  a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou "směs" nalijeme do pekáčku, přidáme na jemno nakrájený česnek a cibuli a dáme do rozpálené trouby, pečeme na 180' cca 45 minut (když to nepoznáme od oka, zkusíme kousek ochutnat)   2. Bramborové knedlíky     - připravíme dle pokynů na balíčku - uhněteme těsto a v podobě válečku vaříme cca 15-20 minut, po vyndání, krájíme až po 10-ti minutovém odpočinku  3. Špenát  - osmažíme na jemno (hodně na jemno) menší cibuli. Až zesklovatí, zaprášíme hl. moukou, po dvou minutách přilíváme půl hrnku mléka s vývarem (půl na půl) za stálého míchání povaříme cca tři minuty (musíme míchat aby nám mlíko nechytlo). Přidáváme mírně rozmrzlý špenát(já ho předtím rozkrájím na menší kousky) a mícháme dokud se celý nerozpustí. Přidáme rozšlehané vajíčko, a podle hustoty buď přidám ještě mlíko nebo naopak zahustím zaprášením mouky. Po odstavení dochucuji rozlisovaným česnekem, solí a trochu pepře.   4. V menším rejdlíku, připravím cibulku. Na oleji osmažím zprudka do zlatova.  5. Volské oka  - klasicky osmažím volské oko, pokmínuju posolím.      Na talíř dávám maso, špenát, knedlíky a volské oko. Maso zaliju vývarem z pekáče, cibulku dávam na vajíčko, špenát a knedlíky...    MŇAM.... je to úžasná symbióza chutí. Dobrou ...
 
 Poznámka k receptu na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem:
 Zuzko, u vaření špenátu a pečení masa používám suroviny stejné, jen postup u vaření špenátu mám malinko odlišný. Osmažím cibulku, zasypu moukou, přidám špenát a potom přidávám mléko, česnek, sůl a vejce. Potom vše rozmixuji ponorným mixérem do hladka. Dnes jsem dělala s bramborem, jinak dělám i s bramborovým knedlíkem. Dovolila jsem si přidat fotku. Dávám ti bodíka. +4
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Shoska  (Zuzana)                      Datum vložení: 07.11.2011                      Počet porcí: 2                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: Vepřová plec (340 g), špenát (jeden pytlík mraženého protlaku), olej, pytlík bramborového těsta, vajíčka, mléko, česnek, cibule, sůl, pepř, kmín, hl. mouka, vývar (lze i z bujónu - stačí trošku) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |