|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkamiRecept na Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 celé kuře  1 menší hlávka zelí (cca 15cm průměr)  2 lžíce cukru písek  100g rozinek  2 lžíce oleje  sůl  drcený kmín.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkamiRecept na Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami:Kuře podél prsní kosti rozřízneme na polovinu, páteř se žebry prolomíme, aby se kuře "otevřelo". Poté maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme drceným kmínem.  Zelí nakrouháme na proužky, smícháme s cukrem, solí, olejem a rozinkami.    Do pekáče dáme trochu oleje, na něj rozložíme rovnoměrně ochucené zelí a navrch položíme okořeněné otevřené kuře. Pečeme přikryté v troubě na 200°C cca 40min., poté odkryjeme a krátce zapečeme na 250°C kvůli kůžičce. Maso vyjmeme a zelí promícháme - seškrábneme všechny výpečky a zkaramelizované okraje a důkladně smícháme s částí, která byla pod kuřetem...zelí se krásně obarví a ochutí.
 
 Poznámka k receptu na Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami:
 Hledala jsem kombinaci kuřete a zelí, ale vše jsem našla jen s kysaným či sterilovaným, takže přidávám zase jednu trochu neotřepanou variantu.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: isindy  (Ivana)                      Datum vložení: 12.11.2011                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      Suroviny: 1 celé kuře  1 menší hlávka zelí (cca 15cm průměr)  2 lžíce cukru písek  100g rozinek  2 lžíce oleje  sůl  drcený kmín |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře se zkaramelizovaným zelím a rozinkami
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |