|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kotlíkový guláš po našemRecept na Kotlíkový guláš po našem je zařazen v kategorii ostatní.
        K přípravě Kotlíkový guláš po našem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 kg hovädzieho mäsa, 1 kg bravčového mäsa, ½ kg cibule, masť alebo olej, červená mletá paprika sladká a štipľavá ( namiešame podľa svojej chuti ), 1 veľké lečo ( možno použiť aj čerstvé papriky a paradajky ), 1 menší paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, 1 kg zemiakov, majoránka  halušky : 500 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, voda – všetko premiešať na cesto polotuhé ako klasické halušky.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kotlíkový guláš po našemRecept na Kotlíkový guláš po našem:Mäso narežeme na kocky – zvlášť hovädzie a zvlášť bravčové.  V kotlíku na tuku orestujeme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rozpustíme ju a pridáme hovädzie mäso. Orestujeme, zalejeme vodou len aby bolo zakryté, osolíme, okoreníme a pomaly na ohni zakryté dusíme. Podľa potreby po troche podlievame vodou.   Keď je hovädzie mäso na polovicu mäkké, pridáme bravčové mäso , opäť podlejeme vodou a dusíme.   Keď je bravčové skoro mäkké, pridáme lečo, pretlak, premiešame a dusíme ďalej.    Zemiaky narezané na kocky pridáme až keď je mäso mäkké, dolejeme vodou na potrebné množstvo a pomaly varíme. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme, pridáme majoránku.   Po uvarení zemiakov cez strúhadlo nahádžeme halušky a varíme ešte asi 10 -15 minút.    Potom necháme guláš ešte 15 minút tiahnuť.   Podávame s chlebom.
 
 Poznámka k receptu na Kotlíkový guláš po našem:
 Guláš musí byť dostatočne hustý.  Varenie trvá asi 3 hodiny, neurýchľujeme ho, musí sa variť pomaly.     Guláš sa u nás varí zásadne v kotlíku, vonku na ohni, v hrnci sa nevarí, nie je to ono. Je to ako pri grilovaní, musíte počítať s dostatočným časom na jeho prípravu. Medzi pomalým varením sa zabávate s hosťami a popíjate slivovičku.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kotlíkový guláš po našem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: tejaja                      Datum vložení: 17.08.2010                      Počet porcí: 4 porce                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ostatní 
                      Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa, 1 kg bravčového mäsa, ½ kg cibule, masť alebo olej, červená mletá paprika sladká a štipľavá ( namiešame podľa svojej chuti ), 1 veľké lečo ( možno použiť aj čerstvé papriky a paradajky ), 1 menší paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, 1 kg zemiakov, majoránka  halušky : 500 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, voda – všetko premiešať na cesto polotuhé ako klasické halušky |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kotlíkový guláš po našem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kotlíkový guláš po našem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kotlíkový guláš po našem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |