|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Hovězí závitky se zelímRecept na Hovězí závitky se zelím je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hovězí závitky se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 plátky hovězího masa  150g  anglické slaniny  1 sklenice kysaného zelí  sůl     pepř       drcený kmín  stroužek česneku  1 cibule  2PL sádla  1PL hladké mouky  hovězí vývar  (může být i z bujonu).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Hovězí závitky se zelímRecept na Hovězí závitky se zelím:Zelí opláchneme studenou vodou a dáme okapat, pak ho překrojíme. Hovězí maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme,  poklademe plátky slaniny a na ně dáme zelí, stočíme do závitků a přichytneme párátky.    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostečky nakrájený zbytek slaniny a krátce opečeme.  Vložíme závitky, které orestujeme ze všech stran, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme trochu drceného kmínu  a dusíme.  Při dušení celou dobu maso podléváme vývarem a dáváme pozor, aby se nám nepřichytilo.  Jakmile jsou závitky skoro měkké přidáme zbytek zelí a ještě krátce podusíme. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce studené vody, přidáme sůl, pepř a česnek.  Závitky vrátíme do šťávy a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
 
 Poznámka k receptu na Hovězí závitky se zelím:
 Moc hezky připravené závitky+11Také máme rádi maso naplněné dobrým zelíčkem
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí závitky se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Bahula                      Datum vložení: 17.01.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 4 plátky hovězího masa  150g  anglické slaniny  1 sklenice kysaného zelí  sůl     pepř       drcený kmín  stroužek česneku  1 cibule  2PL sádla  1PL hladké mouky  hovězí vývar  (může být i z bujonu) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí závitky se zelím,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí závitky se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí závitky se zelím
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |