|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsiRecept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi je zařazen v kategorii mleté maso.
        K přípravě "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 bochánky:  400-500 g mletého masa  1 sáček směsi Francouzské brambory od Kotányi  1 vejce  2 stonky zelené cibulky  1-2 lžíce mléka  pepř  sůl    cuketová příloha:  2-3 mladé cukety  1 cibule  50 g prorostlé slaniny vcelku  1/2 paličky česneku  100 ml smetany  50 g sýru typu gouda (v tomto případě Old Armsterodam)  olivový olej  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsiRecept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi:Směs na francouzské brambory promícháme s jedním vajíčkem a jednou či dvěma lžícemi mléka. Necháme odstát a znovu promícháme, až se vytvoří kompaktní směs. Přimícháme zelenou cibulku, kterou jsme nakrájeli na velice tenoučká kolečka.   Vše smícháme s mletým masem, nepatrně dosolíme (směs obsahuje 20% soli, takže stačí již jen špetka) a opepříme. Necháme odstát asi půl hodiny a poté navlhčenýma rukama tvarujeme placičky (zvednou se), které klademe na vymazaný plech. Pečeme při 200°C asi 25-30 minut.  Cukety nakrájíme na slabé plátky, které zasolíme a necháme vyplakat asi půl hodiny. Potom je vložíme do většího síta, propláchneme studenou vodou a dobře osušíme.   Cibuli nakrájíme na velmi tenká půlkolečka, česnek na plátky a slaninu na úzké špalíčky.  Ve velké  pánvi rozpálíme olivový olej a postupně opékáme plátky cuket dozlatova. Opečené dáváme na sítko s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.   Na výpeku (přebytečný případně slijeme) osmažíme pokrájenou slaninu, přidáme proužky cibule a plátky česneku, opečeme je dozlatova, vrátíme plátky cukety, polijeme smetanou a necháme tekutinu odpařit. Dosolíme a dopepříme podle chuti.  Při servírování klademe masové bochánky na cuketovou směs, zasypeme jemně strouhanou holandskou goudou a jako přílohu volíme jemnou bramborovou kaši nebo dozlatova opečené bílé pečivo.
 
 Poznámka k receptu na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi:
 lákavé.   dostal jsem na to hlad.   bodík a jistě vyzkouším
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 18.11.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Mleté maso 
                      Suroviny: bochánky:  400-500 g mletého masa  1 sáček směsi Francouzské brambory od Kotányi  1 vejce  2 stonky zelené cibulky  1-2 lžíce mléka  pepř  sůl    cuketová příloha:  2-3 mladé cukety  1 cibule  50 g prorostlé slaniny vcelku  1/2 paličky česneku  100 ml smetany  50 g sýru typu gouda (v tomto případě Old Armsterodam)  olivový olej  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "francouzské" masové bochánky na cuketové směsi,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |