|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévkaRecept na "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévka je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 3 větší mrkve, 2 velké cibule, plátek másla(nebo olej), tavený smetanový sýr, 1/2 Hermelínu, vývar z masa či zeleniny(nebo masox), 1 větvička libečku, rýže, která zbyla(nebo nevařenou), pažitka, sůl.  Můžeme dát citronovou šťávu s cukr(nebylo třeba)!.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévkaRecept na "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévka:Cibuli si nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a na rozehřáté máslo dáme veškerou cibuli a smažíme jí dosklovata, pak přidáme připravenou mrkev, chvíli restujeme, pak zalijeme vývarem(masoxem) a vaříme. Pokud dáme rýži nevařenou, tak jí do vývaru k mrkvi a cibuli přidáme hned a vaříme, až bude měkká. Mezi tím vařením dáme do polévky smetanový sýr i Hermelín, aby se rozpustily. Pak už jen dochutíme solí, kdo chce přisladí a přikyselí šťávou z citronu-nedělala jsem to, jelikož polévka byla chutná moc i bez těchto surovin. Ještě dáme pažitku a polévku není vůbec nutné zahušťovat, samotná strouhaná mrkev a rýže jí zahustí dostatečně. My máme rádi husté polévky a nezahušťovala jsem.
 
 Poznámka k receptu na "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévka:
 Potřebovala jsem udělat dost rychlou polévku, protože jsem měla zato, že polévka je ze včerejška a opak byl pravdou a díky výborné chuti jí budu dělat častěji! Mrkvové polévky tu jsou, ale jiné a nejblíž má asi polévka Mirky75 a tam není sýr ani cibule.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Bibinka  (Janinka)                      Datum vložení: 10.11.2012                      Počet porcí: 1,5 litru                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: 3 větší mrkve, 2 velké cibule, plátek másla(nebo olej), tavený smetanový sýr, 1/2 Hermelínu, vývar z masa či zeleniny(nebo masox), 1 větvička libečku, rýže, která zbyla(nebo nevařenou), pažitka, sůl.  Můžeme dát citronovou šťávu s cukr(nebylo třeba)! |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "fofr"  cibulovo-mrkvová polévka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Fofr"  Cibulovo-mrkvová polévka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |