|
Recepty -
divočina
| Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Může to být maso jak srstnaté, tak i pernaté zvěře. Jako zvěřina by se nemělo označovat maso divokých zvířat (zejména jelenů a daňků) chovaných na farmách. Produktem takto chovaných zvířat, která by měla být porážena na jatkách (což se však obchází), je maso. Maso z faremních chovů má jinou strukturu než zvěřina, a to v důsledku nedostatku pohybu chovaných zvířat a jejich krmení granulovanými krmivy. Zvěřina získaná odstřelem (a ne porážkou) obsahuje ve tkáních velké množství krve. To je jeden z důvodů její zvláštní chuti a tmavého zbarvení, ale také se proto rychle kazí. Měla by být co nejrychleji spotřebována a neměla by se tedy dlouho skladovat. Zvěřina je výživná, lehce stravitelná, má charakteristickou vůni a chuť. Toto maso také obsahuje minimum tuku. Zvěřina se používá k přípravě různých druhů pokrmů, které jsou výrazně dražší, než pokrmy připravené z obyčejného masa. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
divočina recepty - vyberte si požadovanou kategorii:
- Drůbeží maso - Grilování - Hovězí maso - Jiné maso - Minutky - Ostatní - Pokrmy z vnitřností - Pomalý hrnec - Vepřové maso
Nalezeno: 44 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Hovězí na divoko pro pamětníky - recept od maminky |
|
Na oleji osmažíme cibuli, na ni vložíme osolené plátky masa. Podlejeme vodou a přidáme rajský protlak, 2 lžičky koření Divočina, lžičku cukru a na kostičky nakrájenou zeleninu. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozšleháme ponorn...
|
|
|
Pikantní kančí krkovička - recept od maminky |
|
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. V hrnci osmažíme do zlatova n...
|
|
|
Recept na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou |
|
Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. V pekáčku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, maso ze všech stran orestujem...
|
|
|
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně |
|
Srnčí hřbet odblaníme, prošpikujeme ho slaninou, osolíme a vetřeme do něj koření na divočinu. Mezitím si očistíme zeleninu, kterou nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Na másle a sádle orestujeme zbytek slaniny, na ní pak zprudka h...
|
|
|
Srnčí kýta na smetaně |
|
1) Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření divočina. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc. 2) Druhý den prošpikujeme slaninou, osolíme. 3) Do pekáče dáme zeleninu, koření, kýtu 4) Podlijeme vodou, dáme do trouby péct na...
|
|
|
Divoká kachní prsa - recept od maminky |
|
Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme. Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k masu. Lehce posypeme divočinou. Pekáček vymažeme sádlem, dno vyložíme anglickou, na ...
|
|
|
Kolouší kýta na hříbkách a víně |
|
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10 minut. Poté odložíme do nádoby pomalého hrnce. Ve výpeku si orestujeme slaninu a cibule n...
|
|
|
Recept na Srnčí medailonky na ananasu |
|
Očištěné maso nakrájíme na medailonky, okořeníme všeckým kořením, osolíme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme a necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne. Maso krásně zkřehne. Z ananasu slijeme šťávu do sklenice a kolečka přepůlíme....
|
|
|
Srnčí guláš na červeném víně - recept od maminky |
|
Na oleji osmahneme cibuli do zlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár kuliček nového koření a bobkový list. Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného v...
|
|
|
Laň na rozmarýnu a červeném víně |
|
Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice. Rozmarýn dáme na rozpálené sádlo ...
|
|
|
Recept na Hovězí po myslivecku |
|
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se bude dusit v silně kořeněném vývaru. V hrnci opečeme na kostičky nakrájený uzený špek, a...
|
|
|
Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu - recept od maminky |
|
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2 dny). -------------------------------------------------- Slaninu si nakrájíme na drobn...
|
|
|
Srnčí maso po zámecku |
|
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je a rozkrájíme na špalíčky. Posypeme je divokým kořením nebo roztlučeným jalovcem, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem. Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odle...
|
|
|
Nejlepší recept na Pikantní zvěřinový kotlík |
|
Maso odblaníme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky, osolíme, okořeníme, zakápneme worcesterskou omáčkou a lžící oleje, zamícháme a necháme 2-3 hodiny odležet. Na zbylém oleji rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmahneme. Vloží...
|
|
|
Nejlepší recept na Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu |
|
Naporcované králičí maso omyjeme, prošpikujeme, nasolíme a okořeníme. Do pekáče vložíme kysané zelí a na to klademe jednotlivé kusy králičího masa. Podlijeme černým pivem a zaklopíme poklopem (případně přikryjeme alobalem). Dáme do vyhřáté trouby a pe...
|
|
|
Zapečená králičí stehna - recept od maminky |
|
Králičí stehna očistíme a osušíme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pokud máme PH ve kterém se dá i na sporák, tak ho vytřeme olivovým olejem, rozehřejeme a dáme slaninu. Necháme trochu vypéct. Pokud nemáme PH na možnost vaření na sporáku, u...
|
|
|
Nejlepší recept na Krkovička s houbami na divoko |
|
Na oleji opečeme osolené, opepřené a směsí divočina posypané plátky krkovice (neklepat). Poté je vyndáme a osmahnem v tomtéž oleji do červena cibulku. Když je cibulka hotová, vložíme na ní maso, houby, veškeré koření a zalijeme vývarem či vodou do výšky...
|
|
|
Králičí stehna na houbách |
|
Stehna pošpikujeme kousky uzené slaniny, mírně osolíme, potřeme kořením, které jsme rozmíchali v trošce nahřátého oleje. Na dno pekáčku vložíme na kostky nakrájenou slaninu a rozškvaříme ji. Přidáme nakrájenou cibuli a za chvíli vložíme maso, podlijeme...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuřecí špalíčky na divoko |
|
Slaninu si nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Mírně orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev. Zase mírně orestujeme, přidáme protlak, koření divočina, cukr a do čajového vajíčka bobkový list a j...
|
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 44 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|