|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.Recept na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci. je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1.kg vepřového plecka, popros řezníka a nech si uříznout váleček .  1 debrecínský párek: to jsou dvě nohy, že.  2 sladkokyselé okurky   2 vejce vařená natvrdo a oloupaná.  sardelka  a nebo sardelová    pasta    1 lžičku plnotučné hořčice, ale podle chuti lze přidat .   1 velká cibule nebo dvě střední.  Sádlo pod cibuli, ale i olej to snese.  Sůl, pepř,  sladká paprika, kmín  2 lžíce hladké mouky   Kdo rád nebo chce změnu, dá jednu šlehačku.  Já vařím většinou bez šlehačky ..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.Recept na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.:Masíko vezmi a oper pod studenou vodou. Vezmi nohu toho párku a překroj na dva nebo tři díly. Do masa udělej nožem dírky ve tvaru kříže. Píchni jednou do masa na plocho, potom tu kudlu otoč a ještě do té samé na stojato. Do toho nastrkej ty párky, když bude málo, vezmi díl z druhé nohy. Osol, opepři, potři hořčicí a posyp červenou paprikou jen lehce. Pořád myslím to maso. Na sádle smaž cibulku a když bude růžová, přidej kmín . Dej tam  maso a orestuj ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Malinko se to připeče, ale to je potřeba. Podlij horkou vodou. Přiklop a dej dusit do trouby. Otáčej, kontroluj a asi po hodince je to hotové. Vyber a dej na plotnu a nech, aby začala šťáva vařit. Maso dej na prkýnko a nakrájej na porce a šup přiklopené do tepla té trouby. Omáčku, nesmí být hustá - spíš hustější šťáva jako na roštěnky, ochutnej, přidej tu rozetřenou sardelku a nebo asi 2cm  sardelové pasty a pořádně v té šťávě rozmíchej. Při solení toho masa počítej s tím, že je sardelka i pasta slaná. Případně přihusti moukou rozmíchanou ve studené vodě nebo ve smetaně. Nech provařit a nakrájej  na malé kostky okurku, druhou nohu toho párku a vajíčka a jen do horké šťávy zamíchej, ochutnej,  případně dochuť. Chutí to je malinko po hořčici a okurkách a dozvukem té sardelky. Na povrchu jemně červená, ale pod lakem hnědá šťáva. Příloha dušená rýže s přidáním cibule, ve které jsou zapíchnuty asi čtyři hřebíčky.
 
 Poznámka k receptu na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.:
 Já mám nejraději kopeček rýže a dva knedle.  Na fotkách je s dušenou rýží Largis, nedělá kopečky, neslepuje se.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: jan.alois  (Honza Alois)                      Datum vložení: 28.04.2010                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 1.kg vepřového plecka, popros řezníka a nech si uříznout váleček .  1 debrecínský párek: to jsou dvě nohy, že.  2 sladkokyselé okurky   2 vejce vařená natvrdo a oloupaná.  sardelka  a nebo sardelová    pasta    1 lžičku plnotučné hořčice, ale podle chuti lze přidat .   1 velká cibule nebo dvě střední.  Sádlo pod cibuli, ale i olej to snese.  Sůl, pepř,  sladká paprika, kmín  2 lžíce hladké mouky   Kdo rád nebo chce změnu, dá jednu šlehačku.  Já vařím většinou bez šlehačky . |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |