|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelíRecept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 kuřecí prsa-měla jsem takzavaného"motýlka"s hrudní kostí  150 g debrecínské slaniny  1 PL oleje  1 větší cibule  9 velkých stroužků česneku  lahůdkový gulášový krém v tubě-zakoupeno v Kauflandu v policích se sardelovou pastou a jinými chlazenými výrobky  1/2 menší hlávky bílého zelí  1 kostka drůbežího bujonu  2 a 1/2dl vody  sůl,pepř,2 KS párátek.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelíRecept na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí:Ve dvou a půl deci vody si rozvaříme kostku bujonu.Z debrecínské slaniny si odkrojíme 2špalíčky slaniny asi 6cm dlouhé a 2cm široké a zbývající slaninu pokrájíme na kostičky.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky,3stroužky česneku na plátky a zbývajících 6stroužků ponecháme vcelku.Ze zelí vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na úzké nudličky.  Kuřecí prsa opláchneme,osušíme a odstraníme hrudní kost(kterou použijeme na vývar).Do plátku masa delším úzkým nožem uděláme opatrně otvor,který pak ještě palcem ruky trošku protlačíme-fotopostup.Z tuby lahůdkového krému vytlačíme asi tak čtvrt obsahu do utvořeného"tunýlku",pak zasuneme špalíček slaniny a na ni opatrně pozasouváme 3celé stroužky česneku.Postupujeme opatrně,abychom maso neprotrhli.Takto naplněná prsa sepneme párátkem,lehce osolíme,opepříme a vložíme do hlubšího hrnce na rozpálený tuk z každé strany po 4minutách orestovat(zatáhnout).Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu společně s cibulí a restujeme 5minut.Poté přidáme plátky česneku,restujeme 2minutky,přisypeme nakrájené zelí,vše promícháme,vložíme orestované maso,podlijeme rozvařeným bujonem a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném plameni 20minut.Zelí pustí dostatek vody,tak už není zapotřebí tekutinu dolívat,ale záleží na každém,kolik"socu"bude chtít,tak to si už každý upravíte dle sebe.Po 20minutách zkusíme je-li maso měkké,podle potřeby přisolíme,opepříme-já jsem už nedochucovala a můžeme podávat.  Hodí se samostatně jen bagetkou,nebo jiným bílým pečivem,lze i rýže,brambory,nebo noky.Já jsem podávala s"rychlými bramborovými chlupáčky".
 
 Poznámka k receptu na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí:
 Tohle je opět taková"zbytková"varianta.Zbylo mi něco málo slaniny,trošku zelí,měla jsem krásný česnek a pastu,kterou jsem od zakoupení ještě nepoužila,tak jsem zaimprovizovala a bylo to fajn.Schválně jsem uvařila už včera,aby se všechny chutě krásně spojily a jídlo hezky zaleželo.Pokud nemáte lahůdkový krém,nic se neděje,lze nahradit a"tunýlek"vysypat třeba grilovacím kořením,nebo jen mletou paprikou.Kdo bude chtít dělat v papiňáku-postup úplně stejný,jen zalijete vývarem z bujonu,který uvaříte ve 2dl vody a vaříte od doby varu pouze 10minut.http://www.toprecepty.cz/recept/22094-rychle-bramb...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 18.09.2011                      Počet porcí: 2 porce                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      Suroviny: kuřecí prsa-měla jsem takzavaného"motýlka"s hrudní kostí  150 g debrecínské slaniny  1 PL oleje  1 větší cibule  9 velkých stroužků česneku  lahůdkový gulášový krém v tubě-zakoupeno v Kauflandu v policích se sardelovou pastou a jinými chlazenými výrobky  1/2 menší hlávky bílého zelí  1 kostka drůbežího bujonu  2 a 1/2dl vody  sůl,pepř,2 KS párátek |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |