| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Chinois - francouzský máslový koláč
        Recept na Chinois - francouzský máslový koláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
        K přípravě Chinois - francouzský máslový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          Těsto:       400g  hladká mouka        50g  cukr        90g  máslo       100ml mléko        15g  droždí        2    vejce               špetka soli    Krém:        3   žloutky      500ml mléko       50g  hladká mouka      100g  cukr            vanilka.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Chinois - francouzský máslový koláč
      Recept na Chinois - francouzský máslový koláč: Na těsto si připravíme nejprve kvásek - do vlažného mléka přidáme trochu cukru a mouky, necháme cca 15 minut vzejít, poté smísíme se zbylými surovinami a důkladně vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme v teple alespoň hodinu kynout (déle je lépe).   Pomoci nám v přípravě těsta může i domácí pekárna, v tom případě dáme na dno tekuté, navrch sypké suroviny.  Mezitím si připravíme krém: utřeme do pěny žloutky s cukrem a přimícháme prosátou mouku. V kastrolku si zahřejeme mléko s vanilkou (použijeme buď zrnka z 1 vanilkového lusku nebo několik kapek vanilkové esence, v krajním případě i vanilkový cukr), až mléko začne vřít, sundáme z plotny a za stálého míchání jej tenkým pramínkem vlijeme k žloutkové směsi. Poté celou směs postavíme na plotnu a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.  Hotový krém necháme vychladnout, občas promícháme.  Připravíme si dortovou formu (vymažeme, vysypeme).  Z vykynutého těsta oddělíme asi třetinu a vyválíme do velikosti dna dortové formy a vložíme kolo těsta dovnitř. Ze zbylých dvou třetin vyválíme veliký obdélník a potřeme jej krémem. Poté obdélník zarolujeme a nakrájíme na asi pěticentimetrové šneky. Ty naskládáme vedle sebe do formy na plát těsta, který nám tvoří spodek.   Potřeme bílkem a necháme v teple ještě hodinu kynout.  Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a do vyhřáté dáme péct koláč na 35 minut. (respektujte vlastní troubu).  Hotový koláč necháme zchladnout ve formě, poté uvolníme okraje a koláč vyjmeme.   Vychladlý můžeme ještě potřít glazurou z moučkového cukru rozmíchaného v troše vody a posypat krystaly cukru.
  Poznámka k receptu na Chinois - francouzský máslový koláč: 1. koláč je vlhký, vláčný, jemný a krémový. Výborný vydrží i více dní, ale většinou je hned pryč :)  2. omlouvám se za nekvalitní snímky z mobilu, foťák se mi při stěhování nějak ..ztratil :(  3. ve Francii jsem si číňana zamilovala k snídani, recept jsem si odtamtud přivezla a musím říct, že výsledek se téměř úplně dotýká originálu.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chinois - francouzský máslový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: lovie                      
 - Datum vložení: 26.03.2011                      
 - Počet porcí: 8                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní 
                      
 - Suroviny: Těsto:       400g  hladká mouka        50g  cukr        90g  máslo       100ml mléko        15g  droždí        2    vejce               špetka soli    Krém:        3   žloutky      500ml mléko       50g  hladká mouka      100g  cukr            vanilka
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chinois - francouzský máslový koláč,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chinois - francouzský máslový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chinois - francouzský máslový koláč
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |