|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Žitné perníčky (DlabemeZdrave)Recept na Žitné perníčky (DlabemeZdrave) je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - perníky.
        K přípravě Žitné perníčky (DlabemeZdrave) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 800g celozrnné žitné mouky (hladká, jemná)  50g třtinového cukru (very dark)  240g rostlinného tuku (Alsan)  80g medu  150ml vody  4 vejce  1,5 lžíce  perníkového koření (Sonnentor)  2 lžíce bio kakaového prášku  3 kapky citrónového oleje (Just)  1 lžička jedlé sody  bílek na potření    poleva:  300g moučkové fruktosy  40g solamylu  60g bílků  2 lžíce citrónové šťávy.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Žitné perníčky (DlabemeZdrave)Recept na Žitné perníčky (DlabemeZdrave):Mouku a cukr nasypeme na vál, přidáme med, vejce, tuk a vodu, vypracujeme hladké, tužší těsto. Poté vmícháme koření, kakao, sodu i olej. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 2-3 dny uležet do lednice. Těsto prohněteme a vyválíme, není potřeba podsypávat, na silnější plát (já válím na cca 5mm, protože máme rádi perníčky vyšší). Pomocí svých nejoblíbenějších vykrajovátek vykrojíme perníčky. Na jednom plechu by vždy měly být perníčky zhruba stejně veliké, aby se stejnoměrně propekly. Pečeme na pečícím papíře při 175°C zhruba 15-20min podle velikosti. Ihned po vyndání z trouby potřeme perníčky bílkem, aby se krásně leskli. Ale pozor, aby bílek nebyl vyšlehaný s bublinkami, které by nám na perníčkách udělaly ošklivé fleky. Letos jsem dělala i perníčky na zakázku, které se potírali směsí bílku a červeného barviva. Perníková srdíčka pak vypadala opravdu krásně v kombinaci s bílým zdobením.  Poleva: Někdo dělá polevu ručně a nedá na ni dopustit. Já naopak ze zdravotních důvodů používám šlehač a poleva se mi vždy povedla. Bílek si přecedím přes punčochu (dříve to tak dělávala má babička, ale nějak jsem už pozapomněla proč). Pokud neseženete přímo moučkovou fruktosu, tak si kupte kalsickou a doma si ji velmi jemně rozemelte. Bílek s fruktosou a solamylem musíme šlehat alespoň 10min, během šlehání po kapkách přidáváme citronovou šťávu. Po vyšlehání byste měli získat lesklou a polotuhou hmotu. Já do ní občas přidávám i trochu vanilkové dřeně.  Studené perníčky nazdobíme polevou, necháme zaschnout (24hod) a uložíme do chladna. Já používám papírové dortové krabice, které dávám v igelitu na balkon.  Pokud by perníčky ztvrdly, stačí k nim do krabice přidat rozkrojené jablíčko, ale nesmí se přímo dotýkat perníčků. Perníčky nasají vlhkost jablíčka. Je ovšem potřeba ho měnit každé 2-3dny.
 
 Poznámka k receptu na Žitné perníčky (DlabemeZdrave):
 http://dlabemezdrave.cz/
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žitné perníčky (DlabemeZdrave), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: DlabemeZdrave  (Mishka)                      Datum vložení: 10.02.2014                      Počet porcí: cca 4 plechy                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Perníky 
                      Suroviny: 800g celozrnné žitné mouky (hladká, jemná)  50g třtinového cukru (very dark)  240g rostlinného tuku (Alsan)  80g medu  150ml vody  4 vejce  1,5 lžíce  perníkového koření (Sonnentor)  2 lžíce bio kakaového prášku  3 kapky citrónového oleje (Just)  1 lžička jedlé sody  bílek na potření    poleva:  300g moučkové fruktosy  40g solamylu  60g bílků  2 lžíce citrónové šťávy |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žitné perníčky (dlabemezdrave),
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žitné perníčky (DlabemeZdrave) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žitné perníčky (DlabemeZdrave)
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |