|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Zelná pečeněRecept na Zelná pečeně je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
        K přípravě Zelná pečeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 750 g kysaného zelí nebo střední hlávka bílého zelí  1 větší cibule  250 g mletého masa (měla jsem hovězí)  125 g prorostlé slaniny nebo uzeného bůčku  5 tvrdších housek  4 celá vejce  0,5 dl mléka  sůl, pepř, kmín  sádlo a strouhanku na vymazání formy na pečení.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Zelná pečeněRecept na Zelná pečeně:Kysané zelí uvaříme, slijeme vodu a nakrájíme najemno. Pokud použijeme čerstvé zelí, rozčtvrtíme ho, asi 15 minut povaříme, vychladlé a okapané rovněž nakrájíme najemno. Housky nakrájíme na malé kousky a pokapeme mlékem (housky nesmí být moc vlhké). Vejce rozšleháme a nalijeme na hmotu z housek a vše dobře promícháme. Je lepší si tuto hmotu připravit 1 hodinu dopředu, aby se uležela.   Cibulku a slaninu nakrájíme na nadrobno a s mletým masem osmažíme. Zelí a maso přidáme k houskám, osolíme, přidáme pepř a kmín. Promícháme a vzniklou směs dáme do formy vymazané sádlem a posypané strouhankou. Necháme péct při teplotě 180°C cca 50 minut. Ke konci pečení (10 minut) jsem snížila teplotu na 150°C. Povrch byl krásně křupavý.
 
 Poznámka k receptu na Zelná pečeně:
 Tento recept jsem objevila v infocentru v Aši, kde propagovali „Přeshraniční gastronomické slavnosti“ . K tomuto báječnému jídlu ještě podávají v kraji Oberfanken omáčku, kterou dělají ze zbylé vody z kyselého zelí, trochu bílého vína, přidají jemně nasekanou podušenou cibuli a zahustí moukou. Na dochucení použijí – typicky fancké – cukr, sůl, koření, případně kysanou smetanu a podávají samozřejmě s brambory.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelná pečeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: rozmarynaH  (Marcela)                      Datum vložení: 03.08.2013                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zeleninová jídla 
                      Suroviny: 750 g kysaného zelí nebo střední hlávka bílého zelí  1 větší cibule  250 g mletého masa (měla jsem hovězí)  125 g prorostlé slaniny nebo uzeného bůčku  5 tvrdších housek  4 celá vejce  0,5 dl mléka  sůl, pepř, kmín  sádlo a strouhanku na vymazání formy na pečení |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelná pečeně,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelná pečeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelná pečeně
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |