|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Zasněžená chaloupkaRecept na Zasněžená chaloupka je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
        K přípravě Zasněžená chaloupka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Piškot:  120 g moučkového cukru  150 g másla  4 vejce  100 g hladké mouky  150 g mletých ořechů (kdo nemá, tak mandlí, lískových ořechů)  ½ prášku do pečiva (6g)  2 lžíce kakaa  1 lžíce krystalového cukru do sněhu    Tvarohový krém:  2 lžíce krupice+ 200ml mléka=smíchat,uvařit hustou krupici a vychladit  3 lžíce moučkového cukru  250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce)  200 g másla  1 lžíce rumu, šťáva z ½ citronu    Marmeláda, kokos.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Zasněžená chaloupkaRecept na Zasněžená chaloupka:Nejdříve vyšleháme bílky (ne zcela dotuha), přidáme krystalový cukr a šleháme dále na tuhý sníh.  Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přimícháme ořechy a střídavě lehce zamícháme sníh + mouku, smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.   Pečeme v hranaté formě cca 10x25cm, nejdříve při 150-160st/20 min, potom zesílíme na 175st. dalších asi 25min. (celkově 45-50minut).  Krém: Máslo šleháme s cukrem,  přimícháme vychladlou krupici a tvaroh. Vše pěkně spojíme v jemný krém. Dochutíme rumem a citr.šťávou.  U vychladlého korpusu vyřízneme špičatým nožem střed do tvaru trojúhelníku (nejdříve prořízneme na jedné straně a potom na druhé, jde to dobře; prostředky na obou stranách jsem si označila párátky) a opatrně střechu odložíme bokem.   Piškot je ze třeného těsta, tak je pevnější, nemusíte se bát při odkládání střechy.  Všechny 3 budoucí vnitřní strany natřeme marmeládou a naplníme krémem. Přikryjeme střechou a zbylým krémem celou chaloupku natřeme.   Posypeme kokosem a dáme do chladna ztuhnout na 2-3 hodiny, nebo přes noc. Krájela jsem až druhý den.  Rada pro "čistý řez" - nůž necháme v horké vodě prohřát, rychle otřeme a můžeme krájet (děláme to tak u každého řezu)
 
 Poznámka k receptu na Zasněžená chaloupka:
 Inspirace: časopis Katarínka-zákusky.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zasněžená chaloupka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: jahoda                      Datum vložení: 10.01.2012                      Počet porcí: hranatá forma 10x25cm                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy 
                      Suroviny: Piškot:  120 g moučkového cukru  150 g másla  4 vejce  100 g hladké mouky  150 g mletých ořechů (kdo nemá, tak mandlí, lískových ořechů)  ½ prášku do pečiva (6g)  2 lžíce kakaa  1 lžíce krystalového cukru do sněhu    Tvarohový krém:  2 lžíce krupice+ 200ml mléka=smíchat,uvařit hustou krupici a vychladit  3 lžíce moučkového cukru  250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce)  200 g másla  1 lžíce rumu, šťáva z ½ citronu    Marmeláda, kokos |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zasněžená chaloupka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zasněžená chaloupka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zasněžená chaloupka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |