|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vláčné řezy s rebarborou a zázvoremRecept na Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 cca 350g rebarbory  1 hrnek třtinového cukru  2 vejce  300ml kefíru nebo bílého jogurtu (popř. mléka)  100ml oleje  2,5 - 3 hrnky polohrubé mouky  2 prášky do pečiva  1 lžička  skořice   cca 3 cm dlouhý kořen  zázvoru.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vláčné řezy s rebarborou a zázvoremRecept na Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem:Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky. Dáme do mísy,zasypeme třtinovým cukrem a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím najemno nastrouháme zázvor a vymačkáme z něho šťávu.   K rebarboře přidáme kefír, vejce,olej, zázvorovou šťávu a skořici, promícháme a po částech sypeme mouku. Její množství je závislé na hustotě těsta. Nakonec vmícháme prášek do pečiva, těsto vlijeme do plechu s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem a vložíme do trouby rozehřáté na 170°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, propečení vyzkoušíme špejlí.  Vychladlou "buchtu" sypeme moučkovým cukrem nebo podávámé s ušlehanou šlehačkou, případně zakysanou smetanou ( ve všech těchto variantách je moučník výborný i ještě lehce vlažný)
 
 Poznámka k receptu na Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem:
 Moučník je příjemně sladkokyselý, osvěžující a nádherně vláčný. Lehce voní po zázvoru, který mu spolu s rebarborou dodává trochu exotickou, pikantní chuť.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Danca                      Datum vložení: 23.07.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: cca 350g rebarbory  1 hrnek třtinového cukru  2 vejce  300ml kefíru nebo bílého jogurtu (popř. mléka)  100ml oleje  2,5 - 3 hrnky polohrubé mouky  2 prášky do pečiva  1 lžička  skořice   cca 3 cm dlouhý kořen  zázvoru |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vláčné řezy s rebarborou a zázvorem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |