|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 větší silnější plátky z kýty/plecka  trochu soli a mletého pepře  4 pl strouhanky  3 pl oleje  200 g gazdovské nebo jiné prorostlejší slaniny  1 větší cibule  3 větší stroužky česneku  5 velkých žampionů  1 kostka zeleninového bojónu  400 ml horké vody.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku":Slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a žampiony na plátky cca 1cm silné.  Do rozehřátého papiňáku(tlakového hrnce) dáme na 3minutky osmahnout kostičky slaniny, přidáme cibuli a česnek a 5minut restujeme, než cibule“zavadne“. Poté přidáme plátky žampionů, promícháme a ještě 5minut restujeme.  Mezitím si naklepeme plátky masa, po okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme a poprášíme pepřem. Každý plátek posypeme strouhankou a paličkou na maso strouhanku do masa naklepeme. Raději sypeme a klepeme každý plátek masa zvlášť,chráníme druhou rukou, strouhanka má tendenci z masa“vysakovat“.  V pánvi rozpálíme olej a  maso prudce opečeme z obou stran. Poté ho narovnáme do papiňáku na orestovanou slaninovo-žampionovou směsku. Na  pánev do výpeku z masa nalijeme horkou vodu, rozdrobíme zeleninovou kostku, necháme chvilku provařit a nalijeme na maso v hrnci.  Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí, uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a vaříme 25minut(záleží z jaké části vepříka maso je, po kontrole měkkosti můžeme ještě 5minut pod tlakem dovařit).  Hrnec ochladíme, maso i s částí slaninky a žampionů odložíme bokem a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud se nám bude zdát takto zhotovena omáčka hustější, můžeme si ji dle své potřeby trošku naředit. Vložíme nazpět odebrané suroviny, prohřejeme a můžeme podávat.  Jako příloha se hodí rýže, může být i knedlík, nebo těstoviny.
 
 Poznámka k receptu na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku":
 V neděli jsem slíbila Rebece nějakou dobrotu z papiňáku a aby si nemyslela,že si dělám z pusy pr..l:-)tak Rebi,tady máš docela obyčejnou baštu,která když se v závěru doupravuje tímto způsobem,tak šťávička získá konzistenci omáčky a moc dobře chutná.Já jsem připravovala z vepřové kýty,ale lze použít i jiný druh masa.  Přeji dobrou chuť!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 22.08.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 4 větší silnější plátky z kýty/plecka  trochu soli a mletého pepře  4 pl strouhanky  3 pl oleje  200 g gazdovské nebo jiné prorostlejší slaniny  1 větší cibule  3 větší stroužky česneku  5 velkých žampionů  1 kostka zeleninového bojónu  400 ml horké vody |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku",
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |