|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vepřový Hot GulášRecept na Vepřový Hot Guláš je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Vepřový Hot Guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1kg plecka  100g uzené slaniny - špeku  2ks střední cibule  2ks papriky + několik kozích rohů  3ks rajčat + 3ks stroužků česneku + ČL soli - rozmixovat na jemno - podle J. Remkové: "Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace"  ~3dl černého piva  2ks kostek zeleninového bujonu nebo PL Vegety+PL maggi  1PL vrchovatá Solamylu nebo kukuřičného škrobu  2-3PL mleté  sladké papriky  2PL hladké mouky + ~1/2l vody na záklechtku  kmín, pepř, sůl  3PL oleje  čili omáčka (když kozí rohy napálí - každý podle gusta).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vepřový Hot GulášRecept na Vepřový Hot Guláš:Maso nakrájíme na větší kostky (~4cm), dáme do misky a promísíme se škrobem - maso pak nepustí šťávu a bude krásně křehké, jinak je jak smrkové špalíky! :-). Špek nakrájíme na drobné kousky a dáme na olej do širokého kastrolu s nepřiln. úpravou vysmažit. Vložíme maso, dáme hořák naplno a smažíme dokud nezačnou kraje zlátnout, tj. ~ 10min. Poté odstavíme z hořáku a maso vyjmeme děravou lžící zpět do misky. Vrátíme kastrol na hořák vložíme na tenko pokrájené cibule s kmínem a osmahnem trochu do hněda. Přidáme mletou papriku, mícháme, počítáme zvolna do pěti a ihned zalijeme šálkem vroucí vody - pozor pěkně to vypění! Vložíme zpět maso, podlijeme pivem, vložíme bujon, opepříme a zvolna dusíme. Každych 10min. mícháme a podléváme aby maso bylo do 1/2 ponořené. Po vypotřebování piva podléváme vodou. Asi po 40 minutách přidáme pokrájené papriky a k. rohy, dusíme do doby než vařečkou přepůlíme jeden z kousků masa.  Potom přidáme mix rajčat a česneku, zalijeme záklechtkou s potřebným množstvím vody, povaříme 15min., přidáme rozemnutou majoránku, případně dosolíme a doostříme čili omáčkou.   Necháme vypnuté zakryté 10min. dojít (někdy taky ne).
 
 Poznámka k receptu na Vepřový Hot Guláš:
 Vím, že je tady gulášů 3 habaděje a 7 přehršlí ale zlákalo mě dát sem taky moji technologii :-).  V kastrolu bez nepřiln. úpravy se škrob trochu připaluje.  Ideální je širší kastrol aby maso bylo vždy v jedné vrstvě - lépe se restuje.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový Hot Guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Tom Beyk                      Datum vložení: 14.10.2012                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 1kg plecka  100g uzené slaniny - špeku  2ks střední cibule  2ks papriky + několik kozích rohů  3ks rajčat + 3ks stroužků česneku + ČL soli - rozmixovat na jemno - podle J. Remkové: "Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace"  ~3dl černého piva  2ks kostek zeleninového bujonu nebo PL Vegety+PL maggi  1PL vrchovatá Solamylu nebo kukuřičného škrobu  2-3PL mleté  sladké papriky  2PL hladké mouky + ~1/2l vody na záklechtku  kmín, pepř, sůl  3PL oleje  čili omáčka (když kozí rohy napálí - každý podle gusta) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový hot guláš,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový Hot Guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový Hot Guláš
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |