|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkouRecept na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g uzeného vepřového masa   bobkový list  1 cibule se slupkou  1 stroužek česneku  5 kuliček nového koření  5 kuliček celého černého pepře  voda    -----    3 lžíce másla  2 lžíce hladké mouky  6 lžic švestkových povidel  3 lžíce strouhaného perníku  3 kostky cukru  500 ml horkého vývaru z uzeného masa (viz výše)  3 ks hřebíčku  špetka mleté  skořice  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkouRecept na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou:Uzené maso vložíme do studené vody tak, aby bylo zcela potopené. Přidáme omytou a rozpůlenou cibuli i se slupkou, lehce podrcený stroužek česneku, 2 bobkové listy, nové koření, pepř a sůl. Vaříme doměkka.  Na omáčku rozehřejeme máslo a až dobublá, zasypeme ho hladkou moukou. Umícháme tmavší jíšku a zalijeme ji horkým vývarem z uzeného masa. Přidáme švestková povidla, hřebíček, skořici, cukr a omáčku důkladně prošleháváme. Necháme probublávat na nejnižší teplotě zhruba půl hodiny, hlídáme, promícháváme a na závěr zahustíme strouhaným perníkem. Poté dosolíme či přisladíme podle své chuti.  Maso nakrájíme na silnější kusy, přeléváme omáčkou a doplníme bramborovým knedlíkem nebo na másle opečenými bramborovými šištičkami.
 
 Poznámka k receptu na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou:
 A to by mi také chutnalo.Já mám ráda i jen opečené uzené, posypané mandličkami, sušenými švestkami (v rumu namočenými) a bramborovou kaší.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 17.07.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 500 g uzeného vepřového masa   bobkový list  1 cibule se slupkou  1 stroužek česneku  5 kuliček nového koření  5 kuliček celého černého pepře  voda    -----    3 lžíce másla  2 lžíce hladké mouky  6 lžic švestkových povidel  3 lžíce strouhaného perníku  3 kostky cukru  500 ml horkého vývaru z uzeného masa (viz výše)  3 ks hřebíčku  špetka mleté  skořice  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |