|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnatoRecept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato je zařazen v kategorii předkrmy.
        K přípravě Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 -600 g telecí kýty  -400 ml bílého vína  -1 mrkev  -1 řapík celeru  -1 cibule  -2 listy šalvěje  -2  bobkové listy  -1 snítka  rozmarýnu  -2 hřebíčky  -1 a ½ lžíce olivového oleje  -sůl  -pepř    Omáčka:  -150 g tuňáka v rostliném oleji  -5 filátek z ančoviček  -2 žloutky uvařené natvrdo  -1 lžíce naložených kapar  -1 lžíce čerstvé citronové šťávy  -100 ml panenského olivového oleje  -sůl  -pepř.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnatoRecept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato:Maso zbavíme všech blanek a tuku. Chceme-li dát masu úhlednější tvar svážeme ho kuchyňským provázkem.  Zeleninu očistíme, nakrájíme ji na větší kusy a orestujeme na oleji.  Maso osolíme, opepříme a dáme ho zatáhnout ze všech stran do hrnce se zeleninou. Maso vyndáme, přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme horkou vodu, maso vrátíme zpátky do hrnce, mělo by být potopené, ale nemělo by plavat.  Přidáme bylinky, koření, sůl a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme přikryté probublávat 1,5 hodiny.  Maso necháme vychladnout ve vývaru.    Omáčka:  Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a vyloupneme z nich žloutky, které budeme potřebovat na omáčku.  Tuňáka bez oleje, ančovičky, žloutky, kapary, citronovou šťávu a olivový olej společně rozmixujeme dohladka, podle potřeby naředíme vývarem, osolíme a opepříme.    Z masa odstraníme provázek a nakrájíme ho na tenké plátky. Na talíři pokryjeme maso tuňákovou omáčkou, kterou přizdobíme kapary. Podávat můžeme s ochuceným salátem z různých směsí zelených listů.
 
 Poznámka k receptu na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato:
 Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...  *Vitello tonnato (Telecí s tuňákovou omáčkou) je tradiční italský studený předkrm.  **Ať už se jedná o způsob úpravy masa nebo jednotlivé suroviny, existuje nespočetné množství variací tohoto receptu, dalo by se říct, co recept to originál.   ***Tip: Na opečenou bagetu naneseme tuňákovou omáčku, poklademe plátky masa, přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a přizdobíme zelenými listy salátu nebo klíčky, dochutit můžeme olivovým olejem a balzamikovým octem.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Miquel                      Datum vložení: 15.10.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Předkrmy 
                      Suroviny: -600 g telecí kýty  -400 ml bílého vína  -1 mrkev  -1 řapík celeru  -1 cibule  -2 listy šalvěje  -2  bobkové listy  -1 snítka  rozmarýnu  -2 hřebíčky  -1 a ½ lžíce olivového oleje  -sůl  -pepř    Omáčka:  -150 g tuňáka v rostliném oleji  -5 filátek z ančoviček  -2 žloutky uvařené natvrdo  -1 lžíce naložených kapar  -1 lžíce čerstvé citronové šťávy  -100 ml panenského olivového oleje  -sůl  -pepř |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí s tuňákovou omáčkou - vitello tonnato,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |